Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Καρατζαφερης: Παντα ο ίδιος


20140701-233444-84884199.jpg
Γράφει η Θάλεια Χούντα

Είναι λυπηρή η διαπίστωση της προκλητικά ανθελληνικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων ” πολιτικών αρχηγών”, οι οποίοι αρνούμενοι πεισματικά να αποδεχτούν το πολιτικό τους τέλος, το οποίο έχει εμφανιστεί προ πολλού, σκαρφίζονται παλαιοκομματικά και εθνικώς επικίνδυνα τεχνάσματα προκειμένου να διατηρηθούν..
στα …παρασκήνια της πολιτικής σκηνής.
Ο πάλαι ποτέ “ρυθμιστής – κατα τα δικά του πάντα λεγόμενα ή καλύτερα η “συγκολλητική ουσία ” – αγαπημένη του έκφραση , έκανε και πάλι τη ….διαφορά με τον πλέον προκλητικό τρόπο .
Αρνούμενος να αποδεχτεί την τρίτη συνεχόμενη αποτυχία του και την παραμονή του εκτός ευρωβουλής, επέδειξε με την γνωστή του έπαρση την … υποτιθέμενη πολιτική του επιτυχία, την άνοδο του δηλαδή απο το 1. 6 στο 2. 7 , στα ” συστημικά” ΜΜΕ – κατα δικές του πρόσφατες δηλώσεις, τα οποία από τη μια τον μάχονται και απο την άλλη τον προβάλλουν κατα το δοκούν.
Για πολλοστή φορά γίναμε αποδέκτες των γνωστών ατακαδόρικων εκφράσεών του και τον “καμαρώσαμε” σε στιγμιότυπα απείρου πολιτικού …κάλλους με τις δικές του μοναδικές αναλύσεις για το μέλλον της πατρίδας μας, τίς οποίες όμως αδυνατούσε να υλοποιήσει την χρονική εκείνη στιγμή, που ο ελληνικός λαός τον τίμησε με την πολύτιμη ψήφο του, για να αντιπαραταθεί με το σύστημα κα να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας.
Η αιτία της διαφωνίας μου με τον συγκεκριμένο “πολιτικό ” είναι μία και μοναδική, η καπήλευση της πατριωτικής ιδεολογίας και η προσπάθεια εκμετάλλευσης ευαίσθητων εθνικών θεμάτων για ίδιον όφελος και μόνο.
Ο πατριωτικός χώρος έχει πολλάκις ταλαιπωρηθεί απο “γενναίους” εθνοπατέρες, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν ως μεταβατικό στάδιο για την ένταξή τους στον “μεγάλο” κεντροδεξιό χώρο, αγνοώντας την πίστη πρός την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη.
Έτσι και ο Γ. Καρατζαφέρης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν ο μοναδικός ο οποίος έπεισε πολλούς.
Όμως σε όλα υπάρχει και μια κόκκινη γραμμή, την οποία και ξεπέρασε με την τελευταία του αχαρακτήριστη πράξη προσφυγής στο εκλογοδικείο για την αντισυνταγματικότητα του 3%.
Όπως είχα αρθρογραφήσει σε ένα παλαιότερο άρθρο με τίτλο “Αντίο ΛΑΟΣ” και τότε του είχα επισημάνει το πολιτικό του φινάλε, έτσι και τώρα θα του υπενθυμήσω, ότι πρέπει να αποδεχτεί το τέλος της “ένδοξης” πολιτικής του διαδρομής και να συνειδητοποιήσει, ότι αν ο ελληνικός λαός επιθυμούσε την ενεργή πολιτική του παρουσία, θα τον είχε τιμήσει με ανάλογο εκλογικό ποσοστό, δίνοντας του την πολιτική δύναμη να τον εκπροσωπήσει τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Με το ποσοστό όμως που του δώρισαν, του παρέδωσαν και ένα σκληρό πολιτικό μήνυμα, το οποίο νομίζω, ότι και ένα παιδί του δημοτικού είναι σε θέση να το κατανοήσει: Πολιτικά, οι ψηφοφόροι τον κατέταξαν εκεί που επιθυμούσαν δηλ. να μην εκλεγεί.
Με επικίνδυνες αντεθνικές τακτικές δεν γεμίζουν τα ταμεία…

Ο Καρατζαφέρης αγνοεί ή παραβλέπει τα στοιχειώδη νομικά, πολιτικά και πατριωτικά θέματα, όπως:
1. Το όριο του 3% έχει θεσμοθετηθεί για τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να μην το πετύχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης και εισέλθουν σαν κόμμα στην Ελληνική Βουλή.
2. Το όριο του 3% ισχύει και στις ευρωεκλογές, για όλες τις χώρες και για αντίστοιχους κοινούς ή εθνικούς σκοπούς. Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προ ολίγων ημερών.
3. Όταν κατέθεσε την υποψηφιότητα του ΛΑΟΣ για τις ευρωεκλογές και ενεκρίθη από τον Άρειο Πάγο, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που έλαβαν μέρος, γνώριζε την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία και το όριο του 3%, το οποίο αποδέχτηκε. Αν είχε αντίρρηση, ας μην ελάμβανε μέρος στις εκλογές ή ας προσέφευγε νομικά τότε και όχι τώρα.
4.Για το προσωπικό του συμφέρον δεν υπολογίζει Πατρίδα και ας έρθουν και οι Μουσουλμάνοι στην Βουλή.

Τα συμπεράσματα δικά σας……

http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/2318-g-karatzaferis-opos-panta-idios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου