Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος και δίκη για να κηρυχθεί παράνομο αποφάσισε το ουκρανικό κοινοβούλιο


ουκρανια2 Τη σημερινή «απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του», καταγγέλλει, με αποψινή ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την.. απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ΄ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι – χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό».

«Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου