Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σύντροφε Κεγκέρογλου μπορείς να ζήσεις με 100 ευρώ το μήνα;


1961701
Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους. Αναρωτιέμαι αν ο σύντροφος Κεγκέρογλου μπορεί να ζήσει αυτός με 100 ευρώ που αναλογούν ανά άτομο σε κάθε τετραμελή οικογένεια με τα 400 που ορίζουν ως ελάχιστο εγγυημένο. Δηλαδή μας περνούν εντελώς για κάφρους. Αλλά σφού
τους ψηφίσαμε  καλά κάνουν. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει μάλιστα η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου..
εισοδήματος, ενώ η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Δηλαδή οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.
Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.
Για τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά το εισοδηματικό όριο θα υπολογίζεται στις 4.800 ευρώ, ενώ για οικογένεια με τέσσερις ενήλικες το όριο θα φθάνει στις 6.000 ευρώ.
Για τον τελικό υπολογισμό του ποσού θα υπολογίζονται τα εισοδήματα της χρονιάς που τρέχει και όχι του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ στις περιπτώσεις μισθωτών θα υπολογίζεται το 80% των εισοδημάτων. Τέλος, για τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα συμψηφίζονται τα προνοιακά επιδόματα που μπορεί να χορηγούνται καθώς και το επίδομα ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου