Γράφει ο Σάμπυ Μιωνής
 http://kourdistoportocali.com/post/36833/gaza
 

Η βασική διάφορα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είναι οτι οι Ισραηλινοί δοξάζουν την ζωή, ενώ οι φανατικοί ισλαμιστές της Χαμάς δοξάζουν τον θάνατο.
Το Ισραήλ κάνει οτι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες του απο τις ρουκέτες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων της Γάζας, των οποίων οι ..
υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν τον αφοπλισμό, ενώ η Χαμας θυσιάζει αμάχους Παλαιστινίους προκειμένου να κερδίσει έναν επικοινωνιακό αγώνα και φυσικά την χρηματοδότηση που αυτό συνεπάγεται.
 Το Ισραήλ δεν ξεκίνησε ούτε και αυτήν την σύρραξη, όπως δεν είχε ξεκινήσει και τις προηγούμενες.

Μετά την απαγωγή και άγρια δολοφονία τριών νέων, Εβραίων παιδιών απο την Χαμάς και την δολοφονία ενός 16χρονου Παλαιστίνιου από Εβραίους εξτρεμιστές, η Χαμάς άρχισε να βρέχει ρουκέτες στο μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ, υποχρεώνοντας τους πολίτες του να ζουν στα καταφύγια και την φυσιολογική ζωή να παγώνει.
Το Ισραήλ, ως κράτος δικαίου, συνέλαβε σχεδόν αμέσως τους δολοφόνους του νεαρού Παλαιστίνιου και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλα και οι πολίτες καταδίκασαν σφόδρα την αποτρόπαια αυτή πράξη.
Την ίδια στιγμή, η δολοφονία των νεαρών Ισραηλινών έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς απο μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων, κυρίως στην Γάζα. Δυστυχώς, η Παλαιστινιακή αρχή δεν έχει συλλάβει τους δολοφόνους των τριών παιδιών, παρόλο που τα ονόματα τους και οι φωτογραφίες τους, έχουν δημοσιοποιηθεί απο το Ισραήλ και είναι γνωστά μέλη της Χαμάς.
Αμέσως μετά η Χαμάς ξεκίνησε μια εκστρατεία βομβαρδισμών των Ισραηλινών πόλεων, χρησιμοποιώντας όχι μόνο ρουκέτες δικής τους κατασκευής, αλλα και ιρανικούς πυραύλους που φτάσανε μέχρι την Χάιφα, το Τελ Αβιβ και την Ιερουσαλήμ.

Αυτό οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλινών στα καταφύγια. Το Ισραήλ απάντησε όπως θα έκανε και η Ελλάδα αν δεχόταν παρόμοια επίθεση απο κάποιο γειτονικό κράτος, αλλα συγχρόνως πρότεινε στην Χαμάς κατάπαυση του πυρός και δέχτηκε αμέσως την Αιγυπτιακή πρόταση για το τέλος των εχθροπραξιών.
Η Χαμάς αρνήθηκε κάθε προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ανέλαβε δράση υπερασπιστή της Χαμάς και προπαγανδιστή του αντισιμητισμού.
Το οτι μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτικών και ΜΜΕ αναπαράγουν το παραλήρημα του Τούρκου πρωθυπουργού, ειναι λυπηρό και απορίας άξιο, παρόλο που σίγουρα σχετίζεται με την πρόσφατη μελέτη του Anti Defamation League σύμφωνα με την οποία το 69% των Ελλήνων τρέφει αντί Εβραϊκά αισθήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό στον πλανήτη εκτός του Αραβικού κόσμου.
Οι αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ, έχουν στόχο τις ρουκέτες που σπέρνουν τον τρόμο στους πολίτες του, τους τρομοκράτες που τις στέλνουν και την καταστροφή των τούνελ που η Χαμάς έχει φτιάξει.

Αυτά ξεκινάνε στην Γάζα και καταλήγουν στο Ισραήλ για να χρησιμοποιηθούν για την απαγωγή Ισραηλινών πολιτών και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες κατά αμάχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τούνελ αυτά έχουν βάθος γύρω στα 30 μέτρα και μήκος που συχνά ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.
Το κόστος κατασκευής κάθε τέτοιου τούνελ ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται κατασκευαστικά υλικά τα οποία προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς.
Ο μόνος τρόπος να καταστραφούν τα τούνελ αυτά που ξεκινάνε πάντα μέσα απο κτήρια, ειναι οι χερσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς η Χαμάς στέλνει ρουκέτες στο Ισραήλ μέσα απο κατοικημένα κτήρια, αποθηκεύει ρουκέτες σε σπίτια, σχολεία, νοσοκομειακά οχήματα και τζαμιά.
Χρησιμοποιεί τους άμαχους για ασπίδα την ώρα που οι αρχηγοί της κρύβονται στην ασφάλεια των τούνελ και των υπογείων των νοσοκομείων. Μόλις πριν λίγες μέρες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σε σχολείο του στην Γάζα, βρέθηκαν 20 ρουκέτες, γεγονός που καταδίκασε.
Το Ισραήλ δεν στοχεύει άμαχους. Στοχεύει μόνο τρομοκράτες και τις υποδομές τους.

Ο ισραηλινός στρατός είναι ο μόνος στον κόσμο που πριν χτυπήσει κάποιον στόχο προειδοποιεί τους ενοίκους να τον εκκενώσουν, πετώντας φειγ βολάν, παίρνοντας τηλέφωνο με ηχογραφημένα μηνύματα και ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές.
Είναι ο μόνος στρατός στον κόσμο που στήνει προσωρινά νοσοκομεία για να περιθάλπει τους τραυματίες του "εχθρού" του, μια και δεν θεωρεί εχθρό  του τον άμαχο πληθυσμό.
Δυστυχώς, όταν η Χαμάς βάζει αθώους ανθρώπους για ασπίδα των αρχηγών της και των υποδομών της, θρηνούμε και αμάχους.
Κάθε φορά που ένα αθώο παιδί σκοτώνεται, η καρδιά του Ισραήλ ματώνει.  
Υπεύθυνη όμως ειναι η Χαμας και όχι το Ισραήλ. Η Χαμάς δεν μπορεί να κριθεί με βάση την δυτική σκέψη.  Για την Χαμάς, το κόστος της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και αυτό των παιδιών των Παλαιστινίων, ειναι μικρό μπροστά στο επικοινωνιακό κέρδος στο οποίο αποβλέπει.
Η Χαμάς δεν διστάζει να θυσιάζει τα ίδια της τα παιδιά προκειμένου να φωτογραφίζει εικόνες φρίκης.
 Η χρησιμοποίηση αμάχων για ανθρώπινη ασπίδα ειναι έγκλημα πολέμου που περιέργως, πολλοί ξεχνούν να καταδικάσουν.
Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν την δολοφονία των τριων Εβραϊοπαιδων που ξεκίνησε αυτήν την σύρραξη.
Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν την σφαγή 120.000 Σύριων τα τελευταία τρία χρόνια.
Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν τις 1.500 ρουκέτες που έχει ρίξει η Χαμάς στο Ισραήλ τις τελευταίες δυο εβδομάδες.
Δεν ξεχνούν όμως να καταδικάσουν μια χώρα μικρότερη απο την Πελοπόννησο που προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει, απο τους φανατικούς ισλαμιστές, τους πολίτες της, οι οποίοι, όπως και οι Παλαιστίνιοι, δεν έχουν που αλλού να πάνε.