Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τα παιδιά μας δεν αξίζουν έναν τέτοιο κόσμο


Δεν υπάρχει σοβαρή και μη σοβαρή Χρυσή Αυγή, όπως δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του, επειδή "προκαλούσε" με την παρουσία του τα θρασύδειλα κτήνη με τα μαύρα. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποτε θα φτάναμε κι εδώ. Ποιός είπε ότι οι εκκλήσεις για "κρεμάλες" και οι συντεταγμένες κραυγές για τους "προδότες" δεν "νομιμοποίησαν" την βία; Κρίμα το παλικάρι. Πατέρες και μητέρες αφυπνιστείτε. Τα παιδιά μας δεν αξίζουν μία τέτοια τύχη.

Δεν μπορώ να εξισώσω την δράση των ακροδεξιών ταγμάτων του θανάτου με την νόμιμη δράση αριστερών κινήσεων και κομμάτων. Δεν μπορώ, όμως, και να αποδεχτώ ως νόμιμη την ακραία δράση ομάδων που δρουν στο όνομα της αριστεράς, επειδή δήθεν η αριστερά έχει κάποιου είδους ασυλία. Αλλά αυτή την στιγμή το πρόβλημα δεν είναι να βάλουμε τα πάντα πάνω σε ένα ζύγι. Το πρόβλημα είναι ότι ένα νεοναζιστικό κόμμα δρα ανενόχλητο στην Ελλάδα και μέλη του τρομοκρατούν και σκοτώνουν.

Βαρέθηκα να ακούω διαφόρους να επικαλούνται την δράση της Χρυσής Αυγής ως μία πράξη τιμωρίας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι. Κι όσοι ψήφισαν αυτό το κόμμα, καλό θα είναι να πάνε σήμερα το βράδυ να σκεφτούν τι ακριβώς έχουν κάνει. Να σκεφτούν αν οι ίδιοι με την ψήφο τους όπλισαν το χέρι του φονιά.

Ένας νέος άνθρωπος έχασε σήμερα την ζωή του. Αλήθεια, στο όνομα ποιας "αλήθειας"; Ποιά είναι η αλήθεια εκείνη που αξίζει μία ανθρώπινη ζωή; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να τριγυρίζουν από γειτονιά σε γειτονιά με ρόπαλα και να το παίζουν αστυνόμοι; Σε αυτή την κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε; Εγώ δεν θέλω.

Η πατρίδα μας δεν έχει μέλλον σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον. Η βία δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας. Κι όσοι επενδύουν σε αυτή δεν είναι παρά κοινοί εγκληματίες. Δεν υπάρχει "πολιτικό λιντσάρισμα". Κι αν δεν το γνωρίζουν ας ανοίξουν ένα λεξικό για να το μάθουν. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια στην πλάτη του κόσμου. Δίνουν πισώπλατα μαχαιριές στην Ελλάδα την οποία δήθεν υπηρετούν.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, αλλά μία συμμορία που θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός νόμου, όπως και όλα τα νεοναζιστικά μορφώματα στην Ευρώπη. Αλλά κάπου εδώ πρέπει να μπει και μία γραμμή για το τι είναι πολιτική δράση και τι δεν είναι. Δεν νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε να ασκεί βία. Αυτό ξεχωρίζει μια κοινωνία που σέβεται τα μέλη της από την ζούγκλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να δικαιολογήσουν κάποιοι τα αδικαιολόγητα.

Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr
thanasis.mavridis@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου