Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ « ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ »

Bρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Έμβλημα του Τάγματος Χρυσής Αυγής
Έμβλημα του Τάγματος Χρυσής Αυγής

Σε άρθρο του το περιοδικόLesEnigmesdel΄Histoire(ν.14,Απρίλιος 2012) με τίτλο « Το ερμητικό

έμβλημα του τάγματος Χρυσής Αυγής 2
έμβλημα του τάγματος Χρυσής Αυγής 2

τάγμα της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται διεξοδικά στον αποκρυφιστικό χαρακτήρα της« GoldenDawn ».Πρόκειται για μια μυστική εταιρεία που διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο την βικτωριανή εποχή στον χώρο του εσωτερισμού.Αποκρυφιστικό κίνημα που δημιουργήθηκε τον 19ο αι. στο Λονδίνο.Το corpus των μαγικών και ερμητικών μελετών της παραμένει μια σταθερή αναφορά για πολυάριθμες σύγχρονες μυστικές οργανώσεις.Τα επίσημα αρχεία του τάγματος μας πληροφορούν ότι οι αρχές και η διδασκαλία της βασίστηκανστην SocietasRosicrucianainAnglia(Eταιρεία των Ροδόσταυρων της Αγγλίας) .

Iδρυτής της είναι ο βρετανός αποκρυφιστής ,30χρονος  γιατρός WilliamWynnWescott που προσχώρησε στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1871.Ειδικός μελετητής της Kαμπάλα με μεγάλη επιρροή στον χώρο του αποκρυφισμού δημοσιεύει πολλά ανάλογα έργα και συμμετέχει σε παρακλάδι του φιλοσοφικού ρεύματος της θεοσοφίας.Διατηρεί επαφές με τον φημισμένο μάγο SamouelLiddellMathers και τον καμπαλιστή WilliamRobertWoodman(καιoι 2 ροδόσταυροι της Αγγλίας που θα γίνουν και συνιδρυτές του τάγματος). Οι 3 αυτοί μασόνοι , θα θεμελιώσουν το Ερμητικό τάγμα της GoldenDawn ( Χρυσή Αυγή).Το 1888 εγκαθιδρύουν στο Λονδίνο την πρώτη Στοά αφιερωμένη στην΄Ισιδα –Ουρανία.

O ναός της Ίσιδας στο Λας Βέγκας
O ναός της Ίσιδας στο Λας Βέγκας

Η διδασκαλία του τάγματος βασίζεται σ’ ένα σύνθετο σύστημα αναλογιών , αντιστοιχήσεων πολλαπλών τομέων όπως :Kαμπάλα , μαγεία, αστρολογία , ταρώ ,κίνηση πλανητών, αλχημεία, ερμητισμό ,γνώση, παραδοσιακά ιερά κείμενα, αστρικό ταξίδι που παραπέμπει στην μαγική πτήση των Σαμάνων.Τα μέλη της εντρυφούσαν σεόλες αυτές τις πρακτικές  αλλά  και στις δοξασίες των αρχαιοελληνικών μυστηρίων, των αιγυπτιακών, του ερμητισμού.Μάθαιναν το εβραικό αλφάβητο ως απαραίτητο εργαλείο για την μελέτη της εβραικής Qaballah.Εξασκούσαν την οραματικήtattva χρησιμοποιώντας σύμβολα και χρώματα σ’ εναλλαγή ώστε να παραχθεί φαντασιακόflash.Επιδίδονταν στην εκμάθηση λέξεων μ’ εξουσιαστική δύναμη καθώς και στην προφορά τους αλλά και στις  γλώσσες Ενώχ  και αγγελική .

         Διαννοητές της εποχής διαγκωνίζονταν για να εισέλθουν σ’αυτή την εταιρεία.Μεταξύ των μελών της συγκαταλέγεται ο ποιητής WilliamButlerYeats. Ενδεικτική και η αναφορά τουεγχώριου ηγέτητης ομώνυμης οργάνωσης στην Ελλάδα, στον Yeatsσε προλογικό του σημείωμα  ποιητικής συλλογήςμε τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο, « Tο λαμπρό φως του Eωσφόρου » . Στην ίδια κλειστή αποκρυφιστική οργάνωση με τα αυστηρώς επιλεγμένα μέλη ανήκε και ο θεωρητικός του ΣατανισμούΑleisterCrowley(1875/1947)  :« Κάνε αυτό που θέλεις, αυτός ας είναι όλος ο νόμος… πιστεύω στον όφι και στο λέοντα, μυστήριο των μυστηρίων, και το όνομα του είναι Baphomet ».

pentagram 

O Crowley ήταν ακόμα μέλος του μασονικού  τάγματος  Ναού της Ανατολής (OrdoTemplisOrienti) .Σύμφωνα με τον γάλλο PaulAriès, καθηγητή -ειδήμονα των νεοσατανιστικών ρευμάτων ο οποίος πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης στην Εθνική Σχολή Αστυνομίας και στην Εθνική Σχολή Εισαγγελέων, οι σατανιστές δεν είναι παρά οι συνεχιστές του Αleister Crowley  .Σεκεφάλαιοτουβιβλίουτου« SatanismeetVampyrisme/LelivreNoir », (Golias 2004) ,αναλύει τη στενή σχέση Nαζισμού με Σατανισμό :

« Tο εσωτεριστικό τάγμα μαύρης μαγείας « Τάγμα των Γερμανών », το 1912 υιοθετεί τον αγκυλωτό σταυρό καιτο 1918 το ίδιο τάγμα ιδρύει στη  Βαυαρίατην « Εταιρεία Thulé »,(μυθική πρωτεύουσα της Αρείας Φυλής, των Υπερβόρειων). Αυτή η αποκρυφιστική εταιρεία έχει ως επίλεκτα μέλη τον RudolfHess ,μελλοντικό υπασπιστή του Χίτλερ και τον AlfredRozenberg  ιδεολογικό καθοδηγητή του. Το 1919 ο ίδιος ο Χίτλερ μυείται στην εταιρεία από τον συγγραφέα DietrichEckhart. Σε αυτήν την οργάνωση ο Χίτλερ εκπαιδεύεται στο ρατσιστικό πόλεμο και στην ιδέα της Ανωτέρας Φυλής. Ο Χίτλερ υπουργοποιεί τον Hess ενώ ο Rozenbergμέσα από το βιβλίο του « Ο Μύθος του 20ου αι. »αναπτύσσει το θέμα της λατρείας του αίματος : «  Το αίμα είναι  θεία ουσία και η ύπαρξή του μπορεί να επιτρέψει σε συνδυασμό με τελετουργείες μαύρης μαγείας την επανάκτηση επαφής με τα Ανώτερα όντα ».Αυτή η εμμονή στο αίμαθα δομήσει όλην την ιδεολογία του ναζιστικού κόμματος.

Golden Dawn Hermetic Order
Golden Dawn Hermetic Order

Ο δε Ηimmler, αρχηγός των SS, θα επανοικοδομήσει τον πύργο του Wewelsberg για να πραγματοποιήσει εκεί τα απαραίτητα μαγικά τελετουργικά για τη γέννηση του « Υπερανθρώπου ». Η Αρεία Φυλή έχει ως αποστολή να κάνει την ανθρωπότητα να ανέλθει σε ένα ανώτερο στάδιο αλλά για να το πετύχει οφείλει να καταστρέψει τη χριστιανική τάξη . OΧίτλερ εξαρχής εκτιμηθήθηκε από το τάγμα ως ικανός λευκός μάγος δηλαδή άνθρωπος που διαθέτει τις ικανότητες να έρθει σε επαφή με τους Ανώτερους Αγνώστους και ύστερα να εμφυσήσει στα πλήθη αυτές τις πνευματικές δυνάμεις που θα έφερναν την Αρεία Φυλή στο προσκήνιο της παγκόσμιας εξουσίας. »

Tο πιο επικίνδυνοίσως στοιχείο σε επίπεδο πνευματικής δραστηριότητας του τάγματος GoldenDawn, είναι το ότι στην κορυφή της πυραμίδας ιεράρχησης μετά τους αρχηγούς και ιδρυτές, βρίσκονται αυτές οι οντότητες που ανήκουν στο αστρικό πλάνο. Οι βαθειά μυημένοι με την απόλυτα εμπεδωμένη πειθαρχία δύνανται να θεωρήσουν ότι λαμβάνουν τελική εντολή για κάποια ενέργεια από το θολό υπερπέραν…

Σήμερα το « Ερμητικό Tάγμα της Χρυσής Αυγής » λειτουργεί με συνωμοτικούς κώδικες και κρυφούς συνδέσμους σε ΗΠΑ, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία. Το 2012 αντιπροσωπείες από τις τοπικές εθνικές οργανώσεις  πραγματοποίησαν διεθνή συνάντηση στο Λας Βέγκας συμπεριλαμβανομένων τελετουργειών σε ναό της Ίσιδας (http://www.golden-dawn.com).

ελληνικό χειρόγραφο από το site του Διεθνούς Τάγματος
ελληνικό χειρόγραφο από το site του Διεθνούς Τάγματος

Eνδεικτικοί οι στίχοι από το βιβλίο του εγχώριου αρχηγού : « Η εξομολόγησις ενός εθνικού » (εκδ. Νέα Σπάρτη) : « …σιγή στο δάσος , οσμή εγκλήματος ,σύλληψη στιγμής και ανθρωποθυσία».

 http://olympia.gr/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου