Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Με την Χρυσή Αυγή έγινε το …θαύμα και λειτούργησε το κράτος!!


Aυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες έχει να γίνει χρόνια. Για πρώτη φορά μετά από καιρό η επίσημη πολιτεία έχει πάρει μια σαφή θέση, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και το τηρεί με ευλάβεια. Η επιχείρηση «ξεδόντιασμα» της Χρυσής Αυγής παίρνει σάρκα και ως οστά σαν έτοιμη από καιρό.
Και γι’ αυτό πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό και το Νίκο Δένδια. Συνολικά η εικόνα της κυβέρνησης είναι καλή διότι για πρώτη φορά κατάλαβαν όλοι πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση. Βεβαίως, προέκυψε η δολοφονία του άτυχου Παύλου που επιτάχυνε τις εξελίξεις και που έδωσε στις αρχές το έναυσμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουμε δει τα εξής:
- Πρώτον η σύλληψη την ίδια στιγμή του δολοφόνου. Θες από τύχη, θες από τον ηρωισμό της πανέμορφης Αγγελικής, ο Ρουπακιάς είναι στη φυλακή κι αν δε γινόταν αυτό θα είχαμε δύο τινά. Ή θα σκότωνε ένα – δύο ακόμη, ή θα καιγόταν η Ελλάδα από τις διαδηλώσεις.
- Έχουμε κατά δεύτερο μια συντεταγμένη επιχείρηση του να βγουν από τη ναφθαλίνη οι  παλιές υποθέσεις. Άργησε να το κάνει ο κ. Δένδιας; Ναι.. καθυστέρησε να προωθήσει τις παλαιότερες καταγγελίες. Σίγουρα. Το θέμα είναι ότι τώρα, σε δύο ημέρες, οι φάκελοι πήγαν στον Άρειο Πάγο.
- Η Αστυνομία φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά της, για πρώτη φορά μετά από καιρό. Δεν επιτρέπουν σε κανένα να κάνει τη χώρα μπάχαλο και συλλαμβάνουν τους τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής που είναι ακόμη οπλισμένοι.
- Το δικαστικό σώμα, και ειδικά ο Άρειος Πάγος, έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος ο ογκώδης δικαστικός φάκελος που θα αποδίδει αποδεδειγμένα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με αποδείξεις θα αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ομάδα.
- Ταχύτατα κινήθηκε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το «ξήλωμα» ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το κράτος δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε φασιστικά σταγονίδια αλλά ούτε και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ανέχονται τη διείσδυση των φασιστών στην Αστυνομία.
- Τέλος, σε κυβερνητικό επίπεδο η ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγήκε μπροστά και μίλησε για το τέλος της ανοχής, δείχνει ότι υπάρχει η βούληση για να φτάσει μέχρι το τέλος.
Καλά όλα αυτά, όπως και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, αλλά πάνω απ’ όλα η απάντηση στη Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πώς θα γίνει αυτό;
1.    Με ομόθυμη καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είτε όχι, έχει τη χρυσή ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι δεν κλείνει το μάτι σε κανένα «μπαχαλάκη» στο όνομα μιας ψευτοεπανάστασης. Αν όλοι μαζί αποδοκιμάσουν κάθε είδους βία, τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα αντιμετώπισης των νεοναζί.
2.    Βία είναι και το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου, βία είναι και η μολότοφ στο κεφάλι ενός περαστικού, βία και η δολοφονία του Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, βία και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών για πλάκα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κάθε περιστατικό έχει ασφαλώς άλλο ειδικό βάρος. Άλλο η δολοφονία ενός παιδιού, άλλο ο θάνατος του Παύλου κι άλλο κάποια σπασμένα κεφάλια. Αυτό που μοιάζει ίδιο είναι ο κατήφορος που έχει πάρει η χώρα. Η οποία δικαιολογεί ή τραβάει την κουρτίνα για να μη βλέπει τις ντροπές της. Ως εδώ, δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε την Ελλάδα να διαλύεται.
3.    Το πολιτικό σύστημα πρέπει επίσης να αντιληφθεί πως η οικονομική βελτίωση των πολιτών και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης θα ξεριζώσουν τη Χρυσή Αυγή από τις φτωχογειτονιές. Με πολιτικές του καναπέ που απευθύνονται στην ελίτ της χώρας και γυρνούν την πλάτη στο λαό πάντα θα υπάρχουν λαοπλάνοι, ακόμη κι αν είναι απόγονοι του Χίτλερ.
4.    Τέλος, υπάρχει και κάτι άλλο. Η επαναφορά των αξιών, του σεβασμού στο διπλανό, στον διαφορετικό, ακόμη και στον εχθρό. Κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τους ίδιους τους πολιτικούς. Όταν μέσα στην ίδια τη Βουλή επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ, όταν αλληλοβρίζονται οι βουλευτές, όταν έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού συστήματος, τότε η απαξίωση φτάνει και στον κόσμο. Ο οποίος με το παραμικρό βρίζει «να καεί το μπ… η Βουλή», να «κρεμαστούν οι βουλευτές στο Σύνταγμα» και άλλα όμορφα. Επιτέλους, λοιπόν, ας σταματήσει όλη αυτή η λεκτική βία μέσα στη Βουλή ή στα τηλεπαράθυρα. Ας σταματήσουν ορισμένοι ανόητοι να μιλάνε για χούντες και πραξικοπήματα απευθυνόμενοι σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Κι ας σταματήσει επιτέλους το πριόνισμα στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Έχουμε μια Δημοκρατία με προβλήματα, αλλά είναι Δημοκρατία. Ας μην την καταστρέψουμε και στρώσουμε το χαλί στους ακραίους.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου