Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Προβληματισμός στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ

sinenteuxi-samara-1993 http://olympia.gr/

Έντονος προβληματισμός για το πολιτικό τους μέλλον επικρατεί στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ.
Όλοι μέσα στη ΝΔ βλέπουν τι έπαθε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, με την επιλογή του να βάλει τη χώρα στα μνημόνια. Η τεράστια πολιτική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ έστειλε εκτός πολιτικής πολλές πολιτικές φαμίλιες του κόμματος αυτού, με πρώτη την επί τρεις αιώνες πολιτική οικογένεια Παπανδρέου (Ο Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1888). Δεν υπάρχει πλέον πολιτικό μέλλον γι’ αυτές και τους γόνους τους. Διάφορες προσπάθειες επανάκαμψης, κάποιων εξ αυτών, με το πρόσχημα της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, δεν συγκινούν κανέναν και καταλήγουν σε φιάσκο.
Το προηγούμενο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει συναγερμό στις πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ και αυτό δεν κρύβεται πλέον από τη δημοσιότητα. Καμιά τους προφανώς δεν νοιάζεται για το πολιτικό μέλλον του κ. Σαμαρά, παρά μόνο για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των γόνων τους. Ο κ. Σαμαράς είναι γι’ αυτές, ένας χρήσιμος αναλώσιμος και εφόσον διαπιστωθεί ότι θέτει σε κίνδυνο την πολιτική προοπτική τους, λογικά θα εκδιωχθεί πάραυτα.
Οι δημοσκοπήσεις (φανερές και κρυφές, αληθινές ή ψεύτικες) δείχνουν ήδη πρόβλημα για τη ΝΔ. Εφόσον ο κ. Σαμαράς, μαζί με τον κ. Στουρνάρα, σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο, συνεχίσουν να επιμένουν να εκτελούν πειθήνια τις εντολές των δανειστών, είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα συρρικνωθεί περαιτέρω, πέφτοντας κάτω και από την ΧΑ και πολλές φαμίλιες θα τεθούν οριστικά έξω από την πολιτική σκηνή. Τότε θα ξαναζήσουμε το αστείο σκηνικό να προσπαθούν οι δεξιές φαμίλιες να ανασυστήσουν την Κεντροδεξιά (αυτή τη φορά) και φυσικά δεν θα πείθουν κανένα.
Μόνη λύση για τις δεξιές πολιτικές φαμίλιες είναι μια ηρωϊκή έξοδος μέσω εκλογών, όσο ακόμα μπορεί το κόμμα της ΝΔ να συγκρατήσει αξιοπρεπή ποσοστά. Εφόσον λοιπόν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείξουν περαιτέρω καθίζηση, θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις εκ των έσω. 
Ο μόνος παράγοντας που δεν έχει επιτρέψει ακόμα τέτοιες εξελίξεις, πιθανολογούμε πως είναι η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία της χώρας που ελέγχει το πολιτικό σύστημα και η οποία θέλει πάση θυσία τη δική της διάσωση και προστασία με τη βοήθεια φυσικά των δανειστών. Λογικά, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επιτρέψει εξελίξεις στη ΝΔ. Όσο όμως καθυστερεί να επιτευχθεί αυτό, τόσο κινδυνεύουν με πολιτική εξαφάνιση οι δεξιές φαμίλιες. Για να δούμε…

Δεν αποκλείεται δε να δούμε ακόμα και συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν ο τελευταίος περάσει πλήρως (τώρα είναι εν μέρει) στο μνημονιακό στρατόπεδο και τα κουκιά δεν βγαίνουν. Για το καλό του λαού φυσικά….

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου