Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το έργο Γεωργιάδη: 1 ευρώ για κάθε συνταγή από το Νοέμβριο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  

Συνεχίζει να προκαλεί με την πολιτική του ο πρώην τηλεβιβλιοπώλης και σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ”

Συνεχίζει να προκαλεί με την πολιτική του ο πρώην τηλεβιβλιοπώλης και σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων στα εισιτήρια των νοσοκομείων από 5 στα 25 ευρώ βάζει 1 ευρώ «καπέλο» σε κάθε ιατρική συνταγή.

Το μέτρο θα ισχύσει από τον ερχόμενο Νοέμβριο, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.

«Πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και… εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο κ. Λουράντος.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης από το 2011, καθώς έκτοτε υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη. Ωστόσο αν και είχε τεθεί ως προϋπόθεση η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, με πρόσφατο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο «εξαφανίστηκε».

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για τέχνασμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για να εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουν οι θιγόμενοι να καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση… πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα… χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου των φαρμακοποιών Αθήνας.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου