Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιλεκτική ευαισθησία της Δικαιοσύνης και το Μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα το πανελλήνιο να παρακολουθεί τις προκλήσεις και τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε αντίπαλα πολιτικά κόμματα (βλέπε Πέραμα και επίθεση σε ΚΚΕ και ΚΝΕ), σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλέπε Μελιγαλά), τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας (βλέπε Γιαννιτσά), όμως, ούτε καταδίκη από τη Νέα Δημοκρατία υπήρξε, ούτε βέβαια κινητοποίηση της δικαιοσύνης. 

Αντίθετα μόλις δημοσιοποιήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ακραία και άστοχη ομολογουμένως δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου περί "λιντσαρίσματος" του γνωστού στο πανελλήνιο για τα έργα και τις ημέρες του Χρήστου Πάχτα, και αφού το γενικό πρόσταγμα μέσα από τα social media έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, η δικαιοσύνη... λειτούργησε άμεσα και έτσι θα σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Το κύριο ερώτημα λοιπόν είναι αν πραγματοποιούνται επιλεκτικές διώξεις τις οποίες υποδεικνύει το Μέγαρο Μαξίμου. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η αφωνία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργικού γραφείου και της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του ΚΚΕ από την Χρυσή Αυγή, αλλά και η αφωνία της δικαιοσύνης και η άμεση αντίδραση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. 

Την ίδια επιλεκτική ευαισθησία είχε δείξει και τον περασμένο Αύγουστο η δικαιοσύνη όταν με εντολή... ΑΠΕ και αφού νωρίτερα το θέμα είχε "σηκώσει"  το Μέγαρο Μαξίμου,  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση σχετικά με την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για την πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διαπιστώθηκαν συνεχείς προσκλήσεις σε βία από στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της Χρυσής Αυγής, αλλά και από ακροδεξιά έντυπα, για τα οποία υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσης με την ηγεσία της ΝΔ και τα οποία προκαλούν εδώ και καιρό ζητώντας ανατροπή του πολιτεύματος.

Για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η αναφορά του κ. Καμμένου είναι πολιτικά ακραία και άστοχη. Η σπουδή, ωστόσο, της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της ΧΑ προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο.»

Και η ανακοίνωση συμπληρώνει: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού; ΥΓ. Ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της ΧΑ σε μέλη του ΚΚΕ.». 

Πράγματι έτσι είναι. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εγείρει ζήτημα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Διότι εδώ και πολύ καιρό δίνει την εντύπωση ότι με διαδικασία τύπου "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί τη διαδικασία της εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του από τη μία, ενώ από την άλλη εγγυάται την προστασία και την ασυλία των μελλοντικών... συνεταίρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου