Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΝΔ είναι Καραμανλική


hqdefault 
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται ότι η μεν ΝΔ είναι Καραμανλική, το δε ΠΑΣΟΚ Παπανδρεϊκό. Στην πραγματικότητα τα δύο αυτά κόμματα δεν είναι κόμματα αρχών, αλλά ιδιοκτησίες κυρίως αυτών των πολιτικών οικογενειών.
Απόδειξη των ανωτέρω είναι η κατάρρευση που υπέστη το ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση από την ηγεσία του κ. Παπανδρέου Γ΄, πέρα φυσικά από την καταστροφική για τη χώρα επιλογή του δρόμου των μνημονίων. Το ίδιο υπέστη και η ΝΔ με την αποχώρηση του κ. Καραμανλή Β΄ από την ηγεσία της. Το ότι η ΝΔ αντέχει ακόμα γύρω στο 20%, ως ύστατη συσπείρωση, οφείλεται αφενός στην παρουσία του κ. Καραμανλή ακόμα στα βουλευτικά έδρανα, αφετέρου στην παρουσία και άλλων παραδοσιακών πολιτικών οικογενειών στο κόμμα αυτό, κάτι που συμβαίνει σε μικρότερη έκταση στο ΠΑΣΟΚ. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι πολιτικές οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου είναι κυρίαρχες στα κόμματά τους. Όλοι είδαμε τι υπέστη η τρίτη ισχυρότερη πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη, με τη δοκιμή της κ. Μπακογιάννη για αυτόνομη πολιτική κάθοδο. Η παρουσία του κ. Σαμαρά, με μια ολιγομελή ομάδα από την παλιά ΠΟΛΑΝ και τη βοήθεια ολίγων Μεσσήνιων, είναι καθαρά δοτή και με την ανοχή κυρίως της Καραμανλικής πτέρυγας..
Πέτρος Χασάπης

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου