Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιδεικνύει δουλικότητα στην Τρόικα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  

“ Ο κ. Βαρνάβας σημείωσε: «Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει» ”

Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, μετά τη ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης από τηλεοπτική εκπομπή ότι «είναι εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ» και καλεί τους ασθενείς να μην πληρώνουν το αντίτιμο κατά την εισαγωγή τους στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πιό συγκεκριμένα ο κ.Βαρνάβας χαρακτήρισε ως «άκρως τιμωρητικό  μέτρο το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία» ενώ κάλεσε τους ασθενείς να αρνούνται να καταβάλουν τα 25ευρω, όπως και το εισιτήριο των 5 ευρώ για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών «η θέση αυτή αποτελεί την  επίσημη άποψη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιωμένη στο συνέδριό της και σε πλειάδα συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί ταμείων σε Νοσοκομεία από γιατρούς, εργαζόμενους, δημάρχους και συλλόγους ασθενών, αποτρέποντας την πληρωμή του 5ευρου».

Επιπλέον, ο κ.Βαρνάβας πρόσθεσε, πως το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού.

«Με απείλησε με πειθαρχική διαδικασία, διότι είμαι δημόσιος υπάλληλος. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος το ολίσθημά του, ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν κατάλαβα καλά τι είπα» υποστήριξε ο κ. Βαρνάβας 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε «ότι κατάλαβα πολύ καλά τι είπα και δεν θα διστάζω να το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια εμφάνισή μου.Τον ενημερώνω επίσης ότι ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν είμαι υπάλληλος του εκάστοτε υπουργού (αλλοίμονο!) ώστε να εμπίπτω στη δικαιοδοσία του, αλλά εκπροσωπώ τους γιατρούς και το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εκείνος ποδοπατά βάναυσα» και πως «το μόνο αντικείμενο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του και εάν επιθυμεί μπορεί να ελέγξει ο κ. Γεωργιάδης είναι η εργασία μου στο Νοσοκομείο που υπηρετώ, εργασία την οποία συνεχίζω να παρέχω αδιαλείπτως όλα τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάτι που ο προκάτοχός του εκθείαζε στη Βουλή».

Τέλος, ο κ. Βαρνάβας σημείωσε: «Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει  στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει».

 http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου