Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Όλη η Ελλάδα ξερνάει με την κιτρινοφυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Ο Θέμος Αναστασιάδης  

“ Αυτοί που έστησαν με τα δημοσιεύματά τους το προφίλ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα, σε μια τραγική στιγμή, "πουλάνε" αναίσχυντα το αίμα του νεκρού. ”
1η Απριλίου 2012. Περίπου ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» το οποίο φέρει τον τίτλο «Πέτα την γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή». Ταυτόχρονα μία φωτογραφία απεικονίζει έναν εύσωμο χρυσαυγίτη να επιβλέπει την ανάληψη χρημάτων την οποία πραγματοποιούν δύο ηλικιωμένες γυναίκες από ΑΤΜ. Το μήνυμα της εφημερίδας είναι σαφές: «Οι χρυσαυγίτες προστατεύουν τους ηλικιωμένους στις γειτονιές όπου οργιάζει το έγκλημα».

Η εφημερίδα είναι εμφανές ότι συμμετέχει στην προπαγανδιστική διαδικασία εκλογικής ενίσχυσης της ναζιστικής οργάνωσης, μιας ανόδου που καταγράφεται τελικά στις κάλπες τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, με την Χρυσή Αυγή να καταγράφει ποσοστά μεγαλύτερα της τάξης του 6%. Το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» περιλαμβάνει τη συνέντευξη μίας ηλικιωμένης κυρίας η οποία εξηγεί πως καλούν τη «Χρυσή Αυγή» γιατί φοβούνται. Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύπτεται ότι η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη.

Καλοκαίρι του 2013. Το Πρώτο Θέμα δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις... τρυφερές στιγμές που πέρναγε ο Ηλίας Κασιδιάρης με την παρέα του στις παραλίες της Αττικής, οι οποίες απεικόνιζαν την σβάστικα στο μπράτσο του Χρυσαυγίτη Βουλευτή, ξεπλένοντας με ολίγον από life style και από άρλεκιν την δραστηριότητα της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου. Στην πραγματικότητα δίνει την αφορμή και προκαλεί τη συζήτηση μέσω της οποίας οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι η σβάστικα είναι... αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Εκτός όλων των παραπάνω πριν από λίγο καιρό, πιστή στο ραντεβού της με την νεκρόφιλη δημοσιογραφία, η ίδια εφημερίδα, στη διαδικτυακή της έκδοση, δημοσίευσε φωτογραφίες του πτώματος του σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Παλιότερα η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το ακέφαλο πτώμα της δασκάλας στη Σαντορίνη και τις ερωτικές περιπτύξεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου. (Διαβάστε ΕΔΩ)

Σήμερα η κιτρινοφυλλάδα του γνωστού και ως κομιστή, αφού έκανε lifestyle επιλογή τo ναζισμό, αφού ήταν εκείνη η εφημερίδα η οποία διαφήμισε την πραμάτεια και τα αξεσουάρ της ναζιστικής συμμορίας, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία η οποία απεικονίζει τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα στην αγκαλιά φίλης του λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον δολοφόνο ναζί Γιώργο Ρουπακιά. 

Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο Πρώτο Θέμα με λεζάντα: Δεν ξεχνώ το φασισμό. Στην πραγματικότητα η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη αναπαράγει και απενοχοποιεί τον ναζισμό και τον επενδύει με μπόλικο lifestyle. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνά κανείς ότι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα κάλυπτε γάμους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ή ότι έχει ασχοληθεί συστηματικά με τις ερωτικές συντρόφους των βουλευτών της. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι μέσα από τις παρακμιακές τηλεοπτικές του εκπομπές ο Θέμος Αναστασιάδης ξέπλενε, καλώντας τους, βουλευτές της Χρυσής Αυγής και σε συνάρτηση με τα ρεπορτάζ της εφημερίδας του έχτιζε προσεχτικά το προφίλ τους. 

Πλέον ο Θέμος Αναστασιάδης και η κιτρινοφυλλάδα, που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο κάνοντας όλη την Ελλάδα να ξερνά. Πλέον ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα του, εκτός ότι προωθούν την δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, πουλάνε το αίμα ενός νεκρού από τα χέρια των ναζί. 

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, τόνισε: «Αυτοί που έστησαν με τα δημοσιεύματά τους το προφίλ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα, σε μια τραγική στιγμή, "πουλάνε" αναίσχυντα το αίμα του νεκρού».

Φυσικά το Periodista.gr δεν αναδημοδημοσιεύει, για λόγους δεοντολογίας, το άθλιο φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί με την κιτρινοφυλλάδα "Πρώτο Θέμα". 

 http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου