Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκι Κρέιν: Ο σκληροπυρηνικός νεοναζιστής, σύμβολο των Βρετανών σκίνχεντς, με τη διπλή ζωή που πέθανε από AIDS λόγω ομοφυλοφιλίας

Ο γεννημένος την 21η Μαΐου του 1958 Βρετανός σκίνχεντ
νεοναζιστής Νίκι Κρέιν δεν ήταν ένας κοινός θιασώτης του εθνικιστικού, ακροδεξιού φυλετιστικού κινήματος στη χώρα που γέννησε αυτό το ιδεολογικό μόρφωμα. Ωστόσο, η περσόνα και η δράση του είχαν εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στις μάζες των νεοναζιστών οπαδών, δίνοντας τον τόνο και το παράδειγμα που όφειλαν να ακολουθήσουν.
Δίχως υπερβολή, υπήρξε κυριολεκτικά ένα από τα πιο επιδραστικά «υποδείγματα» σκληροπυρηνικού φασίστα όλων των εποχών, ΤΟ σύμβολο των νεοναζιστών των 80's, κυρίως όμως των... σκληρών γκέι του κινήματος που όσο βάναυσα ξυλοκοπούσαν μαύρους και μετανάστες, άλλο τόσο βάναυσα και αδιαμαρτύρητα «έπεφταν στα τέσσερα» για να νιώσουν τον... πόνο!
Προσωπικός φίλος του ηγέτη του απόλυτου νεοναζιστικού ροκ συγκροτήματος Screwdriver, Ίαν Στιούαρτ, και επικεφαλής της προσωπικής ασφαλείας της μπάντας, επιδόθηκε κατά τη διάρκεια του σύντομου βίου του σε πλήθος ξυλοδαρμών, αποπειρών δολοφονίας, επιθέσεων και πογκρόμ στα μεγάλα αστικά κέντρα της Βρετανίας που απέφεραν ισάριθμες συλλήψεις τους, αλλά και 4ετή φυλάκισή του.
Το 1993, λίγο προτού πεθάνει λόγω ασθένειας σχετικής με τον ιό του AIDS, προέβη σε δημόσια αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας του.
Παράλληλα με την «σταδιοδρομία» του ως νεοναζιστής, υπήρξε ενεργό μέλος της βρετανικής γκέι κοινότητας, ενώ συμμετείχε και σε σειρά από σκληρές gay-porn βιντεοκασέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου