Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ"

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Μιλώντας σε Ρ/Σ) 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 

Για τα κινήματα, την σχέση τους με την Κοινωνία, την Οικονομία, τα Κόμματα, το Κράτος, τα Μορφωτικά τους περιεχόμενα, τα αιτήματα αναφέρομαι στο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ». Όπως και στο γιατί δεν έχουμε κινήματα στις τελευταίες δεκαετίες. Γιατί είναι μικρής διάρκειας, φτωχά στα περιεχόμενα, βίαια, εύκολα χειραγωγούμενα κλπ. Διαμέσου αυτής της ανάλυσης, της γνώσης μπορείς να ερμηνεύσεις γιατί δεν έχουμε μια Ελληνική Άνοιξη που είναι το ζητούμενο. Ήταν το ζητούμενο το 74’, το 81’, το 90’ και είναι το ζητούμενο πολύ περισσότερο σήμερα. Από τι, από ποιους εμποδίζεται, ιδιαίτερα σε δύο σφαίρες, στους Νέους και τον Δημόσιο διάλογο. Η αφετηρία της ερμηνείας βρίσκεται σε αυτό που ονομάζω Αναλφαβητισμό. Είναι η συστηματική συντήρηση του εκφυλισμένου πλέον παλιού στην πολιτική και κομματική σφαίρα. Του πεντακομματισμού χωρίς κόμματα. 
Το αναλύω στο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ». Ενεργό όμως ρόλο πρώτης γραμμής, πρώτης αποστολής στην αλλοτρίωση, εγκλωβισμό, διανοητικό ακρωτηριασμό, καταστροφή των νέων υποκειμένων του νέου ιστορικού κύκλου, των νέων λουλουδιών της άνοιξης, παίζουν, έχουν τους τελευταίους καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Μπορεί να πει κανείς πολλά για αυτό.
 Δύο παλιές σκουριασμένες δυνάμεις, μηχανισμοί, γιάφκες παρά λόγος, παρά ρεύματα ιδεών που προβλήθηκαν μεθοδικά και προβάλλονται ως το νέο στην πολιτική ζωή. Όπως έγινε και με τον Γιωργάκη. Το ποιο παλιό που είχε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Δέστε τι σημαίνει ΚΚΚΑΣΟΡ. Με αυτή την μεθοδολογία έχουμε ανακύκλωση του παλιού και διατήρηση των παρακμιακού τέλματος. Φονταμενταλιστικές συγκρούσεις δεξιών και αριστερών Ταλιμπάν που καθηλώνουν την χώρα. 
Οι Φονταμενταλιστές ως γνωστόν δεν ξέρουν να Κυβερνούν. Απλά παρκάρουν στο Κράτος και στο Κοινοβούλιο. Αυτή η ατμόσφαιρα δεν παράγει πρωτοβουλίες, δρόμους εξόδου από την κρίση. Αυτή όμως η επιχείρηση είναι στο τέλος της. Ίσως επιδιώξουν να βρουν συγκυριακούς αντικαταστάτες τους. Άλλα εξέλειπαν πλέον οι εφεδρείες τους. Τόσα κόμματα μετεωρίτες δημιούργησαν. Μετρείστε τα εσείς. Να μην το κάνω εγώ. Αγωνιούν να δημιουργήσουν και άλλα. Δεν θα μπορέσουν όμως να εμποδίσουν την επερχόμενη Ελληνική Άνοιξη. 

Polis-agora.blogspot.com Ιστολογία Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου