Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γνωρίζει την κόρη του Δραγασάκη η Ζαρούλια;

Η Ελένη Ζαρούλια  
Του Β. Βενιζέλου
Γνώρισα σχετικώς πρόσφατα την κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, κατά τη διάρκεια της εργασίας μου για τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), προκειμένου να συντάξω έκθεση για λογαριασμό του τελευταίου σχετικά με τις πηγές και τους τρόπους πρόκλησης κοινωνικής όχλησης από τις "πιάτσες" των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Η κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε, ίσως συμμετέχει ακόμη, στις ομάδες του ΟΚΑΝΑ οι οποίες πραγματοποιούσαν και πραγματοποιούν το πολύτιμο "street work" στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδες ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, αποτελούμενες από στελέχη του ΟΚΑΝΑ, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), των μη κυβερνητικών οργανώσεων PRAKSIS και Θετική Φωνή, των Γιατρών του Κόσμου κ.λπ., περιδιαβαίνουν καθημερινά το κέντρο της Αθήνας και επισκέπτονται αρκετές φορές μέσα στο εικοσιτετράωρο όλες τις "πιάτσες" των αδύναμων χρηστών ναρκωτικών, προκειμένου να τους παράσχουν στοιχειώδη συμβουλευτική, παρότρυνση για να επισκεφθούν τον πολυδύναμο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΟΚΑΝΑ στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, αλλά και για να ενταχθούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα, σύνεργα για ασφαλή χρήση ναρκωτικών και ασφαλές σεξ, προκειμένου να αναχαιτισθεί ο ραγδαίος επιπολασμός της λοίμωξης HIV/AIDS μεταξύ των χρηστών ενεσίμων ναρκωτικών (ΧΕΝ) στη χώρα μας.

Η κόρη του Γιάννη Δραγασάκη συμμετείχε με όρεξη για προσφορά, έκδηλο ανθρωπισμό, συνέπεια στη δράση της.

Πρόκειται για μία από τις πλέον πολύτιμες για τη δημόσια υγεία δράση του ΟΚΑΝΑ, δράση η οποία έχει τύχει πανηγυρικής επιβράβευσης ακόμη και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)! Μία δράση η οποία συνεχίζεται ακόμη μέσα στη "σκληρή" δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα και παρά τα πολύ περιορισμένα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ.

Με σόκαρε, μου προκάλεσε αηδία, απαξία και απέχθεια η χθεσινή, έμπλεη άγνοιας και μίσους εμετική φραστική επίθεση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη και της κόρης του στη Βουλή.

Πριν αμολήσει τον οχετό της η κ. Ζαρούλια θα έπρεπε να ρωτήσει για να μάθει ότι η κόρη του Γιάννη Δραγασάκη προσφέρει σε αυτήν την κοινωνία και ιδιαιτέρως στους πλέον αδύναμους από τους συνανθρώπους μας!

Η κόρη του Γιάννη Δραγασάκη δεν κυνηγάει φτωχούς μετανάστες και εξαθλιωμένους χρήστες ναρκωτικών με σουγιάδες και καδρόνια! Όχι. Προσπαθεί να τους δώσει το χέρι της και να τους προτρέψει να πάρουν και πάλι τη ζωή στην αγκαλιά τους!

Η κόρη του Γιάννη Δραγασάκη προσφέρει ζωή και ελπίδα! Η Ελένη Ζαρούλια προσφέρει αηδία και αποτροπιασμό...

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου