Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Άσε ρε Δημαρχάκο

kartesios090713
του Καρτέσιου
Σπαράζει η καρδιά μου βλέποντας τους δημάρχους που υποστηρίχτηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζονται τους εργαζόμενούς τους απέναντι στις απολύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω πώς ν’ αντέξω βλέποντας τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να βγάζουν ψηφίσματα εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Τα πλέον ισχυρά κομματόσκυλα, οι κατά τόπους αντιπρόσωποι, εκπρόσωποι, διαφημιστές και....
υπερασπιστές του Μνημονίου και των πολιτικών που παράγει, θυμήθηκαν ξαφνικά τη χρησιμότητα της Δημοτικής Αστυνομίας τους και των σχολικών φυλάκων. Ναι, είναι οι ίδιοι που αφού έκαναν όλες αυτές τις προσλήψεις, έβγαιναν ύστερα σε κάθε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και μιλούσαν για τα «δυσβάσταχτα κονδύλια» που κατάπινε η Δημοτική Αστυνομία.
Διαμαρτύρεται μέχρι και ο Μπουτάρης ότι θα κλειδώσει το δήμο αν γίνουν οι απολύσεις, ενώ όπως πολύ σωστά θυμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης: «Ο δήμαρχος Μπουτάρης δήλωνε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει το δήμο με 2.000 άτομα, ότι είμαστε μειωμένης απόδοσης, ότι δουλεύουμε μόνον 3,5 ώρες τη μέρα. Έδινε δηλαδή, μαζί με το δήμαρχο Αθηναίων, το σήμα για να γίνουν απολύσεις».
Άλλωστε, ο Μπουτάρης και οι λοιποί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ήταν οι οικοδεσπότες του Φούχτελ όταν από το Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ πέρσι το Νοέμβριο δήλωνε: «Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα»; Ο Μπουτάρης και οι λοιποί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ήταν το ακροατήριο που χειροκροτούσε τον  Φούχτελ όταν έλεγε ότι «Πρέπει να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»;
Ο Μπουτάρης και οι λοιποί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ήταν αυτοί που συνέτρωγαν με τον Φούχτελ και συνομιλούσαν με τον Ράιχενμπαχ για να περάσει η διαχείριση των απορριμμάτων σε γερμανικές εταιρείες; Αυτοί οι ίδιοι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι που δεκαετίες τώρα κακοδιαχειρίζονταν την κρατική επιδότηση, σπαταλούσαν τους πόρους τους και έκαναν υπερβάσεις καθήκοντος ρουσφετολογώντας, διαμορφώνοντας με την 100% συμμετοχή τους τη σημερινή εξαθλίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
 Από πού κι ως πού τολμάνε τώρα να διαμαρτύρονται; Είναι απλό, οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά. Οι απολύσεις θα γίνουν μούντζες. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ψηφουλάκια. Τα πάντα σε ψηφουλάκια. Α! Και το κόμμα! Να μην ξεχάσουμε τις υπηρεσίες στο κόμμα! Στην παράταξη!  Να γίνει ο χάρτης μπλε και πράσινος. Αυτή είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο καημός των κομματόσκυλων μικρής κλίμακας που ονειρεύονται να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο κόμμα ώστε να «εξελιχθούν» σε βουλευτές και κάποτε ίσως σε υπουργούς. Ουστ ρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου