Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πώς θα γίνει η επιλογή των Δημοσίων Υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Επακριβώς, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για να
επιλεγούν οι 4.200 σε πρώτη και 8.300 σε δεύτερη φάση Δημόσιοι Υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, περιγράφει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκ στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.
Πώς θα επιλεχθούν οι υπάλληλοι που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της οργανικής τους θέσης, διενεργείται μετά από αποτίμηση και μοριοδότηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Θα συνεκτιμηθεί η εργασιακή και διοικητική εμπειρία τους, η άσκηση ειδικών καθηκόντων και η εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου. Αυξημένη μοριοδότηση λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί μετά από διαγωνισμό.
Η αποτίμηση των προσόντων αποτυπώνεται σε βαθμολογικό πίνακα από τα Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να ξεπερνά τους 8 μήνες.
Από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται οι υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή έχουν εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι, οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας, υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα.
Πώς θα γίνει η κινητικότητα

Στο πλαίσιο της κινητικότητας επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των Ν.Π.Δ.Δ..
Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα. Η μετάταξη ή μεταφορά αυτών των υπαλλήλων είναι υποχρεωτική.
Η κινητικότητα των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι αντιστοιχεί στην εργασιακή τους φυσιογνωμία και λαμβάνει υπόψη τα περιγράμματα θέσης και καθηκόντων τους, εφόσον αυτά υπάρχουν και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Η διαδικασία της μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων γίνεται από τα αρμόδια Τριμελή Συμβούλια των φορέων υποδοχής τους.
Ειδικά, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Κίνησης και Επισκευών της Δ/νσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών. Η αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης κυβερνητικών προσώπων, επισήμων, επικεφαλής οργανισμών και λοιπών προσώπων μεταφέρεται στις οικείες υπηρεσίες των υπουργείων ή φορέων.
Η αρμοδιότητα διάθεσης αυτοκινήτων και οδηγών για την εξυπηρέτηση ξένων επισήμων μεταφέρεται στο υπ. Εξωτερικών και στη Δ/νση Εθιμοτυπίας.
Η αρμοδιότητα της κίνησης, συντήρησης και επισκευής οχημάτων μεταφέρεται στο υπ. Δ. Τάξης, στις Υπηρεσίες Συνοδείας Ασφαλείας και Προστασίας επισήμων.


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου