Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θα μας αγαπήσει η Γερμανία μετά τις 22-9-2013 ή θα μας πετάξει εκτός;


merkelsoible4_528956136 http://olympia.gr/
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, δηλαδή σε δύο μήνες, θα διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές, οπότε και με βάση τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, αναμένεται να παραμείνει στην καγκελαρία η κ. Μέρκελ. Το τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές, σε ότι αφορά εμάς, αποτελεί σημείο έντονων ανησυχιών, εξ αιτίας του ότι οι ζωές μας εξαρτώνται άμεσα από τη βούληση της γερμανικής ελίτ. Η πλευρά του μνημονιακού στρατοπέδου καλλιεργεί προσδοκίες για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας κ.λ.π. λόγω απελευθέρωσης (λένε) της κ. Μέρκελ από τον βραχνά της επανεκλογής της. Εμείς δυστυχώς δεν το βλέπουμε έτσι και συνήθως δεν πέφτουμε έξω. 
Προσωπική μας εκτίμηση είναι πως αυτά που μας συνέβησαν μετά το 2009 δεν ήταν τυχαία. Πιστεύουμε πως η χώρα μας (ο αδύναμος οικονομικός κρίκος της Ευρωζώνης) επιλέχτηκε, κυρίως από την γερμανική ελίτ, ως πειραματόζωο, προκειμένου να συνετιστούν οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης από το ελληνικό παράδειγμα. Η γερμανική ελίτ γνώριζε πολύ καλά τόσο το εθελόδουλο ελληνικό πολιτικό σύστημα, όσο και την χωρίς εθνική συνείδηση ελληνική οικονομική ολιγαρχία.  Γνώριζε επίσης και τα συμφέροντα των ελίτ των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και κυρίως αυτών του Νότου, τα οποία (κράτη του Νότου) εξ αιτίας του ότι οι δικές τους ελίτ ευθυγραμμίζονται με την γερμανική ελίτ,  δεν μπορούν να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο για να προστατευτούν. Γνώριζε επίσης πολύ καλά τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ποιες ακριβώς οικονομικές δυνατότητες στήριζαν οικονομικά τη χώρα. Στόχευσε λοιπόν σωστά και πέτυχε.
Νομίζουμε πως τώρα, μετά τις γερμανικές εκλογές, έρχεται η ώρα της δεύτερης φάσης του παραδειγματισμού, των υπολοίπων κρατών. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η αποβολή της χώρας μας από την ευρωζώνη, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συστημικό κίνδυνο, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει τα (αδύνατα να εφαρμοστούν από την ελληνική πραγματικότητα) κελεύσματα της τρόϊκας, δηλαδή της Γερμανίας.  Μέχρι τώρα, κάθε φορά επιβάλουν νέα σκληρότερα μέτρα που επιτείνουν την ύφεση, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει. Εξάλλου ούτε η ίδια η ελληνική οικονομική ελίτ θέλει την ανάπτυξη. Θέλει απλά να αρπάξει έτοιμα κομμάτια από το πτώμα του λαού.
Πραγματικά θέλουμε να διαψευστούμε και πράγματι οι Γερμανοί να μας αγαπήσουν ξαφνικά, μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά πολύ φοβόμαστε πως θα οδηγηθούμε στην έξοδο.
Εκείνο που θα γίνει μετά στη χώρα μας, θα είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με το σύνθημα «πάνω απ’ όλα η σωτηρία της πατρίδας». Φυσικά αυτό θα γίνει προκειμένου να διασωθεί κατ’ αρχήν, για μία ακόμα φορά, το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καθώς και η οικονομική ολιγαρχία που το ελέγχει.
Δυστυχώς ο εύπιστος λαός, θα φάει και πάλι το παραμύθι.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου