Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Χειρότερη και από διοικητή σε αφρικανική χώρα, την περίοδο της αποικιοκρατίας, η κυβέρνηση»

ΣΥΡΙΖΑ  
Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου και της προωθούμενες απολύσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση απονεκρώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες και την παρομοιάζει με διοικητή αφρικάνικης χώρας κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει την στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν.

Αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει διοικητική «μεταρρύθμιση» στην ουσία συνιστά την πλήρη αποδιάρθρωση του κράτους και των δομών του, την απονέκρωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, την καταστροφή κάθε προοπτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.

Εκείνοι που διακηρύσσουν ότι με τη διάλυση των ΟΤΑ, της δημόσιας τηλεόρασης, των σχολείων και των νοσοκομείων σώζουν τη χώρα είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Το νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μείωση του δημόσιου χρέους, για την οποία εξάλλου έγινε η υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, αλλά αποτελεί εμπόδιο και για την ίδια την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι την ουσιαστική επανασυγκρότηση και επαναπροσανατολισμό του δημόσιου τομέα, τη στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών.

Αυτή η ριζική στροφή του δημοσίου τομέα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της ενίσχυσης της ανάπτυξης συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας.»

 http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου