Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ-SIEMENS: ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


samaras-ergazomenoi-siemens
ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
του Μάκη Βραχιολίδη

Η Siemens διείσδυσε στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα λαδώνοντάς το και σήμερα εξαθλιώνει το λαό και ρίχνει στο χάος τη χώρα. Σε συνεργασία με έναν παλιό της γνώριμο, τον Αντώνη Σαμαρά.
Η διαχρονική παντρειά Σαμαρά-Siemens η οποία ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορυφώνεται στις μέρες μας. Η ραγδαία καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα, οφείλεται στο σχέδιο της Γερμανίας η οποία με την εμπροσθοφυλακή της στην Ελλάδα τη Siemens και τον καλό της «συνεργάτη» Σαμαρά, εξανεμίζει πλέον και τα τελευταία ψήγματα ελπίδας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η Siemens, τη δεκαετία του 1990 πήρε την ψηφιακή τεχνολογία του ΟΤΕ ελέω Σαμαρά, μπούκωσε με εκατομμύρια ευρώ μίζες το πολιτικό σύστημα ώστε να εξασφαλίσει τις μπίζνες της και την σιωπή των λαδωμένων, ενώ σήμερα με τον Σαμαρά στο τιμόνι του τόπου, καρφώνει το μαχαίρι στην οικονομία της Ελλάδος, οδηγώντας το λαό στην ολοκληρωτική καταστροφή και την υποδούλωσή του στη νέα γερμανική κατοχή.
Τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, καταδεικνύουν ότι ο Σαμαράς χρησιμοποιείται ως ο ...μακρύς βραχίονας της Siemens για την εκμηδένιση κάθε ελπίδας προς την ανάπτυξη της Πατρίδος μας. Οι δημόσιες δηλώσεις του Α. Σαμαρά ότι η οικονομία θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά από τον Μάιο και μετά, καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, την ίδια ώρα που με τη Siemens ενταφιάζουν την ελληνική οικονομία.
Οι πρόσφατες «κορώνες» του Α. Σαμαρά ότι «τα δύσκολα πέρασαν» ή ότι «βγήκαμε από το θάλαμο εντατικής παρακολούθησης και τώρα πρέπει να βγούμε από το νοσοκομείο», δημιουργούν απατηλή ελπίδα και προσδοκίες στον λαό, την ώρα που ο Μεσσήνιος πολιτικός με τις πράξεις του προωθεί τα σχέδια της Siemens για καθολική εξόντωση της οικονομίας της χώρας
Ιδού τα ντοκουμέντα:
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΟΣ
Ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακό κανάλι χαρακτήριζε «μεγάλη επιτυχία» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens! Ένα ακόμη ψεύδος του Μεσσήνιου, μια και όταν έδινε τη συνέντευξη, η συμφωνία αυτή δεν είχε υπογραφεί από το Ελληνικό Δημόσιο, παρά μόνο από τη γερμανική εταιρεία!!! Επιπλέον δε, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός προκειμένου να θεωρείται ΕΓΚΥΡΟΣ έπρεπε και τα δυο αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον έχουν υπογράψει από κοινού εντός 45 ημερών. Συνεπώς, ήταν ΑΚΥΡΟΣ αφού δεν είχε υπογραφεί στα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ», μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, στις 26 Οκτωβρίου, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Την αίτηση ακύρωσης χειρίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Χασιώτης και Χρήστος Κλειώσης.
Μαζί με το Σύλλογο, την αίτηση ακύρωσης υπέγραψαν και οι: Ι. Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Χ. Κλειώσης (μέλος του Δ.Σ.), Α. Κροκίδη, Αικ. Τσαμπά και Ν. Καμπούρης (μέλη του Συλλόγου), καθώς επίσης και η EuroCapital Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (μέλος του Συλλόγου).
Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΣΠΟΥΔΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ...ΑΚΥΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
Κι ενώ οι προηγηθέντες της κυβέρνησης Σαμαρά υπουργοί, απέφευγαν να υπογράψουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ήρθε ο υπουργός οικονομικών της τρικομματικής, Γιάννης Στουρνάρας και στις 23 Αυγούστου 2012 υπογράφει τον συμβιβασμό! Γιατί άραγε προέβη σε αυτή την παράτυπη ενέργεια ο κ. Στουρνάρας; Τι μεσολάβησε και από πού προήλθε η εντολή; Από τον Σαμαρά ή από τη Γερμανία και τη Siemens; Καλά καταλάβατε: Η συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου-Siemens υπεγράφη από τον πρώτο συμβαλλόμενο στις 23 Αυγούστου 2012, την παραμονή της επίσημης συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο! (24/8/2012).
Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός, είχε αποφασίσει να «κάτσει στα τέσσερα» κατά δήλωση του ιδίου (στον Ν. Νικολόπουλο). Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, επισημοποίησε τη νέα... παντρειά του Μεσσήνιου πολιτικού με τη γερμανική εταιρεία! Ένας αστικός μύθος μάλιστα, λέει ότι όταν ο Σαμαράς συναντήθηκε με τη γερμανίδα καγκελάριο, αυτή, αντί για λουλούδια, κρατούσε στο χέρι της δύο dvd. Το ένα περιείχε ντοκουμέντα για τις στενές σχέσεις Σαμαρά-Siemens και το δεύτερο, αποκαλύψεις για τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος από τη γερμανική εταιρεία! Τρόμαξε ο Σαμαράς με το που είδε τα δύο dvd να του τα... κουνάει προκλητικά η Μέρκελ; Ο Μεσσήνιος, προτίμησε όχι μόνο στα ...τέσσερα να κάτσει αλλά και μπρούμητα να ξαπλώσει και... κωλοτούμπες να κάνει, προκειμένου να παραμείνει στην Πρωθυπουργία, προσποιούμενος τον αγωνιστή υπέρ της Ελλάδος, παρά να βγουν τα dvd στη δημοσιότητα!
Πόσο ο αστικός αυτός μύθος μπορεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα; Αυτό που σίγουρα αληθεύει, είναι ότι η σχέση Σαμαρά-Siemens παραμένει εν πλήρει δράσει.
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗ SIEMENS
Ο κ. Σαμαράς μία μέρα πριν μεταβεί στο Βερολίνο για να ...υποταχθεί στις εντολές της Μέρκελ, κουκούλωσε σε βάρος του Δημοσίου τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Αν και η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής είχε επιβάλει πρόστιμο 2 δις ευρώ στην SIEMENS ως χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς διά του Στουρνάρα, «κούρεψε» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! Με την απίστευτη αυτή ενέργειά του, ο κ. Σαμαράς ζημίωσε ανεπανόρθωτα το ελληνικό Δημόσιο. Ενήργησε προκλητικά υπέρ της Siemens, ειδικά όταν είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, η οποία απαιτούσε 2 δις ευρώ από την γερμανική εταιρεία! Τα πράγματα όμως, φαίνεται ότι εξελίσσονται ακόμη χειρότερα. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν διεκδικεί ούτε καν αυτά τα 200 εκατομμύρια ευρώ! Ναι, καλά διαβάζετε. Αν και έχουν περάσει 7 μήνες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κ. Σαμαράς δεν διεκδικεί ούτε τα 200 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η κυβέρνησή του! Έχει λάβει εντολή από την Μέρκελ να ...θάψει και αυτό το ποσό ώστε η Siemens να μην δώσει ούτε δεκάρα τσακιστή; Ή έχει βάλει το χεράκι του και ο...Ρόμπερτ Σικέλης;
ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΙΚΕΛΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ- «ΣΚΟΥΠΑ» ΤΗΣ SIEMENS
Ρόμπερτ Σικέλης, ο άριστος διαπραγματευτής της Siemens! Ο άνθρωπος «σκούπα» ή «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της γερμανικής εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, πετυχαίνοντας διάνα το στόχο του. Υπηρέτησε τα συμφέροντα της Siemens, ενώ πλέον κάποιοι υποπτεύονται (δικαίως) ότι στα πλαίσια της... διαφάνειας της Siemens κανόνισε να σβηστεί από το καντράν και το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων! Σημειώνεται ότι –περιέργως- ο κ. Σικέλης δεν εκλήθη να καταθέσει, ούτε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ούτε στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Siemens! Ενώ ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε ότι ο Ρόμπερτ Σικέλης είναι συγγενής του Χαράλαμπου Αθανασίου, του πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (προϊσταμένου της ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Siemens), και σημερινού Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών!
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...«ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ»!
Ο κ. Σαμαράς εμπαίζει το λαό με το πλασματικό ενδιαφέρον του για επενδύσεις, με το ταξίδι του στο Κατάρ και τις υποσχέσεις του πως ...σύντομα φτάνουν νέες επενδύσεις. Όλα είναι μπούρδες. Ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens, αναφέρει ρητώς ότι θα πραγματοποιηθεί «επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ και θα οδηγήσει στην απασχόληση πλέον των 700 ατόμων», μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτε για τη δημιουργία αυτής της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα. Παρά το ότι πέρασε πολύς καιρός, η Siemens ΑΕ όχι μόνο δεν δείχνει καμιά διάθεση να επενδύσει σε αυτό που έχει δεσμευθεί, αλλά τη μια και μοναδική παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και αφορά την παραγωγή οικιακών συσκευών (BSH), τη συρρικνώνει καθημερινά, μεταφέροντας τις δραστηριότητές της στην Τουρκία. Αυτό τουλάχιστον μας λένε σοβαρές πηγές μας.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ SIEMENS, ΕΓΙΝΑΝ...ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens προέβλεπε στους όρους του, επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2012, όχι μόνον καμία παρόμοια επένδυση δεν υπήρξε αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σημειώνονται απολύσεις στη γερμανική εταιρεία! Ποιο είναι το ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για την τήρηση των όρων του συμβιβασμού με τη Siemens; Ποιο το ενδιαφέρον του για τη συνεχώς διογκούμενη ανεργία; , Μήπως ο αριθμός των εργαζομένων στη Siemens συρρικνώνεται αντί να αυξάνει; Μπορούν ο κ. Σαμαράς αλλά και ο διευθύνων Σύμβουλος της Siemens ΑΕ, κ. Πάνος Ξυνής, να μας ενημερώσουν πόσοι εργαζόμενοι παραμένουν σήμερα στη γερμανική εταιρεία; Πόσοι ήταν πριν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και πόσοι τώρα; Μήπως είναι λιγότεροι; Για να μην μας δουλεύει κι άλλο ο κ. Σαμαράς.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ SIEMENS
Την μη εφαρμογή της προβλεπόμενης επένδυσης της Siemens, κατήγγειλε με επιστολή-καταπέλτη το σωματείο εργαζομένων της BSH προς τη διοίκηση της Siemens ΑΕ, με τίτλο «η Siemens κοροϊδεύει». Στην επιστολή που εστάλη τον περασμένο Οκτώβριο, καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους σημεία και τέρατα, όπως επίσης ότι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο «είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης». Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής: «Ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας η στάση της Siemens απέναντι στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που όλοι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό και Οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης η Γερμανική Εταιρεία ψεύδεται όσον αφορά στα της δήθεν επένδυσης των 60 εκατ. ευρώ και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Έρχεται στην επιφάνεια ένα ακόμη ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την αθέτηση των συμφωνηθέντων. Αποκαλύπτεται έτσι το ψέμα της συμφωνίας Δημοσίου-Siemens....». Μετά από αυτή την επιστολή-καταπέλτη, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η δημοσίευση του άρθρου «Τραγέλαφος με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Siemens-Δημοσίου» του αρθρογράφου μας, Παναγιώτη Αποστόλου.
ΨΕΥΔΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!
Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζοντας να παίζει θέατρο και να εμπαίζει το λαό, θριαμβολόγησε, πως το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να εισπράξει από τη Siemens, 400 εκ. ευρώ!!! Πουθενά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν αναφέρεται το ποσό αυτό και ουδέποτε εισπράχθηκε. Αντιθέτως, η σύμβαση αναφέρει το ποσό των 90 εκ. ευρώ, για σεμινάρια διαφάνειας. Ο Σαμαράς είναι της θεωρίας, «πες, πες όλο και κάποιους θα πείθεις»!
Η ΕΠIΤΡΟΠΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΝΥΠΝΙΑΖΕΤΑΙ
Η επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που έχει συσταθεί για την υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens ΑΕ και Ελληνικού Δημοσίου, καθεύδει! Ενώ όφειλε να μεριμνά για την υλοποίηση της σύμβασης, δεν παρέδωσε έργο. Επικεφαλής της επιτροπής είναι η κ. Παγώνη, την οποία αναζητήσαμε στο γραφείο της αλλά δεν τη βρήκαμε. Μπορεί να μας απαντήσει η ίδια και τα άλλα μέλη της επιτροπής, ποιο στοιχειώδες έργο επέδειξε η πολυεθνική γερμανική εταιρεία στα υποσχεθέντα και υπογραφέντα; Απάντηση στο ερώτημα οφείλουν να δώσουν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών. Εάν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, -που όπως λένε οι πληροφορίες, δεν έχει γίνει- αποδεικνύεται περίτρανα η εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικής κοινωνίας που εξαθλιώνεται και δυστυχεί μέσω του περιορισμού μισθών - συντάξεων, των χαρατσιών και της εγκληματικής φορολόγησης.
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ SIEMENS: «ΝΑ ΞΥΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ" ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Ο Πάνος Ξυνής, διευθύνων Σύμβουλος της Siemens ΑΕ σε προ 3ετίας συνέντευξή στην «Καθημερινή» παραδεχόταν ότι η Siemens είχε γίνει αποδιοπομπαίος τράγος και πως ήταν αποφασισμένος να κόψει «περίεργες» χορηγίες και συμμετοχές της «παλιάς» Siemens ΑΕ. Ομολογούσε, ότι παλαιότερα η Siemens ΑΕ μοίραζε δεξιά και αριστερά μίζες.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξής του ήταν: «Θέλουμε να μπει ο εισαγγελέας μέσα, κι επιπλέον, να ξύσει όλο το απόστημα. Αυτό είναι το καλύτερο για τη Siemens και όσο πιο σύντομα συμβεί, τόσο το καλύτερο. Η Siemens AG ήδη έχει κάνει αγωγές κατά των κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου και Πρόδρομου Μαυρίδη, διεκδικώντας αποζημιώσεις μέχρι του ύψους των 5 εκατομμυρίων ευρώ και από τους δύο.
— Έχετε εικόνα για το πόσο «μαύρο χρήμα» διακινήθηκε από την εταιρεία;
— Σας κοιτώ στα ματιά και σας λέω όχι».
Ο αδέκαστος Εισαγγελέας κύριος Πεπόνης καλείται να παρέμβει σε αυτή την υπόθεση η οποία επί τόσα χρόνια βρίσκεται στο ψυγείο. Η χώρα οδηγείται καθημερινά στην καταστροφή και δεν ασχολείται κανείς με τη Siemens!!!

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής", indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου