Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σκάνδαλο: «Επώνυμοι» καταθέτες στην Κύπρο απέσυραν τα χρήματά τους πριν το κούρεμα


Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο κ. Νεοφύτου περιλαμβάνεται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι κι αν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκονται. Τραπεζίτες, επόπτες και πολιτικοί». Παράλληλα ο ίδιος προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιμήκυνση των δανείων και μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νεοφύτου προτείνει να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διασφάλιση όλων των καταθετών, εάν ψηφισθεί ο νόμος περί υποχρεωτικής μετατροπής μέρους των καταθέσεών τους σε μετοχές. Μία από τις ρυθμίσεις που προτείνει ο ίδιος αφορά και την επαναγορά από το κράτος -μέσω των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο- των μετοχών αυτών στην τιμή απόκτησης τους, με μια επί πλέον λογική απόδοση για όσα χρόνια θα τις έχουν οι καταθέτες στην κατοχή τους.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου