Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ


nipiagogeia
ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΑΙΔΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ
Μειώνουν το προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας του Μακελειό, αφού οι συμβάσεις λήγουν και φυσικά για ανανέωση... ούτε λόγος! Διαβάστε την κραυγή αγωνίας μιας μάνας ενός πεντάχρονου αγοριού και πριν βιαστείτε να την κρίνεται ως «υπερβολική» θυμηθείτε πόσα περιστατικά έχουν συμβεί σε παιδικούς σταθμούς και έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και πόσα ακόμα δεν το έχουν δει για ευνόητους λόγους...
Τα μικρά παιδιά είναι αδύνατον να ελεγχθούν κατά την διάρκεια της ελεύθερης ώρας όχι μόνο σε ένα παιδικό, αλλά ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι πολλές φορές. Όταν το παιδί ξεφεύγει από την προσοχή, όλα είναι πιθανά.. Οι γονείς το γνωρίζουν αυτό καλά. Φανταστείτε λοιπόν σε ένα άτομο να αντιστοιχούν 30 περίπου παιδάκια...
Παράλληλα θα παρουσιαστούν προβλήματα στην καθαριότητα, στην τήρηση κανόνων υγιεινής, αλλά και στο εκπαιδευτικό επίπεδο, αφού χωρίς επιστημονικό προσωπικό τα παιδιά δεν θα μαθαίνουν τίποτα! Άλλο ένα χτύπημα λοιπόν στην καρδιά της παιδείας.
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως οι περικοπές στο προσωπικό που σταδιακά έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και έπεται συνέχεια..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:
«Καλησπέρα. Υπήρξα εργαζόμενη στους Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς Γλυφάδας (ως συμβασιούχος). Σήμερα όμως είμαι μαμά ενός πεντάχρονου αγοριού. Από την Παρασκευή οι παιδικοί θα λειτουργούν με μείων 60 άτομα προσωπικό γιατί λήγουν οι δίμηνες συμβάσεις τους! Παρακαλώ βρείτε τρόπο να προβάλετε αυτό το πρόβλημα! 550 παιδιά νήπια κ βρέφη θα μείνουν με ελάχιστο προσωπικό και πλέον τίθεται θέμα ασφάλειας! Το προσωπικό είναι άριστα καταρτισμένο άλλα αδυνατούν αυτοί που μένουν πίσω να καλύψουν τις ανάγκες τους! Θεωρώ και τονίζω ότι υπήρξε λάθος χειρισμός εκ μέρους της διοίκησης. Ευχαριστώ πολύ»!

 http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου