Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι Ρώσοι ζήτησαν καθαρό παιχνίδι


 Ρωσικά μιλούσε σήμερα το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου καθώς έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που είναι σε εξέλιξη και που περνούν από χίλια κύματα λόγω των αντιδράσεων από ΗΠΑ και Ευρώπη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι ζήτησαν ξεκάθαρες κουβέντες και διαδικασίες και να μην υπάρξουν υπόγεια παιχνίδια που θα συνδέονται με πιέσεις συμφερόντων. Ουσιαστικά ζήτησαν να υπάρξουν διαγωνισμοί με καθαρά οικονομικούς όρους. Όποιος δώσει τα πιο πολλά να πάρει τις εταιρείες και να μην υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις, που ήδη υπάρχουν βέβαια από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς οι οποίοι δε θέλουν τους Ρώσους να ισχυροποιούνται στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής.
Από την πλευρά του Μαξίμου κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι ο Α.Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.
Ο διαγωνισμός στην πρώτη του φάση ολοκληρώνεται σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου οπότε και θα γνωρίζουμε λίγο – πολύ τι πρόκειται να γίνει.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί τόσο το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα όσο και η επίσκεψη του Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα.
Το παιχνίδι που παίζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο και οι ισορροπίες πολύ λεπτές. Δισεκατομμύρια ευρώ παίζονται αλλά και ένα γεωστρατηγικό παιχνίδι το οποίο όλοι θέλουν να κερδίσουν. Γι’ αυτό και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί.

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου