Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες και επικίνδυνες οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης

Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, αλλά και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς περί «νομισματικής ενσωμάτωσης» της Δημοκρατίας της Κύπρου στην τουρκική λίρα, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου θέτει ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία:« Διχοτόμηση της Κύπρου αν δεν μοιραστεί το φυσικό αέριο».

Πρόκειται για ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις της τούρκικης κυβέρνησης που απεικονίζουν τη λαϊκή ρήση: «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Μετά το θανάσιμο πλήγμα που επέφερε στην κυπριακή οικονομία η απόφαση του Eurogroup επιχειρείται η συμπλήρωση της «καταστροφής» μιας κυρίαρχης χώρας, σύμφωνα και με πρόσφατες δημοσιεύσεις από τους New York Times, που δηλώνουν την πρόθεση παρέμβασης ΗΠΑ, Τουρκίας, Ισραήλ με τελικό στόχο τη δημιουργία νεοαποικιακής κτήσης και την αρπαγή και λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της νήσου.

Ο συνδυασμός πολιτικής και οικονομικής επικυριαρχίας στη Κύπρο ταυτίζεται με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν χώρα έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή που δυναμώνουν ασταθείς και επικίνδυνες παραμέτρους σε βάρος του κυπριακού λαού, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής επιβεβαιώνουν την ιστορική ανάγκη οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου να ορθώσουν ένα ισχυρό αντιμνημονιακό και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που οραματίζονται μια Ευρώπη του ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και των δυναμικών κοινωνικών κινημάτων είναι το σημερινό φόβητρο των ισχυρών, που με κάθε τρόπο, ωμά και κυνικά, θέλουν να αποδομήσουν τις εναλλακτικές προτάσεις της αριστεράς. Μάταια. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία κουβέντα. Φοβισμένη και ανίσχυρη η τρικομματική κυβέρνηση έχει απογυμνωθεί. Η οργή του λαού και η δημοκρατική ιστορική παρακαταθήκη του θα τους στείλει στο περιθώριο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου