Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

New York Times: Αγοράστε σπίτια στην Ελλάδα


New York Times: Αγοράστε σπίτια στην Ελλάδα
Η αμερικανική εφημερίδα προτρέπει τους αγοραστές να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, καθώς λόγω της κρίσης οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.
«Τέλεια αγορά για τους αγοραστές» χαρακτηρίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, καθώς τη θεωρεί την ιδανικότερη χώρα να επενδύσει κάποιος στον τομέα του real estate αυτή την περίοδο.
Μάλιστα, προτρέπει τους αναγνώστες της, που έχουν χρήματα στη διάθεσή τους, να τρέξουν και να αγοράσουν σπίτια και οικόπεδα στην Ελλάδα, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης, οι τιμές των ακινήτων έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικές.
«Η βαθιά ύφεση σε συνδυασμό με την εθνική κρίση χρέους είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική αγορά real estate», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία ενός μεσιτικού και ενός δικηγορικού γραφείου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατά 35-50% από το 2008.
Όπως μάλιστα αναφέρεται στο άρθρο, ενώ μεταξύ 2002 και 2008 πωλούνταν περίπου 150.000 κατοικίες κάθε χρόνο, «το 2011 πωλήθηκαν μόλις 11.000 κατοικίες» γεγονός που σημαίνει ότι η αγορά «συρρικνώθηκε κατά 95%».
«Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα αποτελεί την τέλεια αγορά για τους
αγοραστές, καθώς μπορεί πλέον κανείς να διαπραγματευτεί τις τιμές και ‘όσοι πληρώνουν με μετρητά είναι βασιλιάδες’».
Η ίδια κατάσταση περίπου, σύμφωνα με τους «New York Times», ισχύει και στα νησιά, αν και στα πιο δημοφιλή από αυτά, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, η πτώση στις τιμές δεν έχει ξεπεράσει το 20%. Αντίθετα σε νησιά όπως η Νάξος είναι δυνατόν να αγοράσει κανείς κατοικία έναντι $60.000, αναφέρει το άρθρο.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βόρεια Αμερική, μεταξύ των οποίων και πολλοί ομογενείς. Επίσης, υπάρχει ένα ενδιαφέρον Γάλλων και Γερμανοί αγοραστών για τα νησιά, ενώ η Κρήτη προσελκύει αγοραστές από τη Ρωσία και η Μύκονος από όλον τον κόσμο, αναφέρεται στο άρθρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου