Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

1Συνάντηση Αναστασιάδη-Χρυσόστομου για βοήθεια από τον Πατριάρχη Μόσχας και εκκλησιαστική περιουσία

Χρυσόστομος: "Η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου"


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κύπριος Πρόεδρος  ζητήσε τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου προς την κατεύθυνση του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλου ώστε να υπάρξει βοήθεια προς τη Κύπρο. Χθες ο κ. Αναστασιάδης μίλησε τηλεφωνικά για μισή ώρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.  Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 έστειλε μήνυμα: "Πρέπει να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια. Να μη μείνουμε στην τρόικα με αυτούς τους απεχθείς όρους, διότι δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα, όπως και η Ελλάδα", είπε ο κ.Χρυσόστομος.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η Γερμανία ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσει την Κύπρο και τους Ρώσους, ενώ πρόσθεσε πως, όταν εντάχθηκε η Κύπρος στην ΕΕ, δεν μπορούσε να διανοηθεί τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές από τους εταίρους.

Στη σύσκεψη


Σαφής, λακωνικός και με εναλλακτική πρόταση εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι "η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου για τη σωτηρία της".

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μάλιστα, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή: "Με τέτοια μυαλά που έχει η ευρωζώνη η Ευρώπη δεν θα κρατηθεί".

Παράλληλα τόνισε ότι εάν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν σε αυτή την αδιάλλακτη στάση τότε η Κύπρος θα πρέπει σταδιακά να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λίρα.

Επίσης τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εποφθαλμιούν την ΑΟΖ της Κύπρου και τόνισε ότι κάποια στιγμή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει όχι στην τρόικα.

Επανέλαβε δε, ότι διαθέτει την περιουσία της εκκλησίας, ότι είναι ώρα για την προετοιμασία ομαλής εξόδου από την ευρωζώνη και πως επιτέλους, πρέπει να πατήσουν πόδι και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου