Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Καινούργια αύξηση στο Mega και νέος επενδυτής από το χώρο της ενέργειαςΤι κρύβεται πίσω από την απροθυμία των τριών μεγαλομέτοχων του Μεγάλου Καναλιού
 Πέραν της αύξησης που δρομολογείται, έχει προηγηθεί και αύξηση 10 εκατ. Ευρώ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega κατά 10-15 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρονιά. Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η έλλειψη ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η «Τηλέτυπος», αναγκάζει τους Β. Βαρδινογιάννη, Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα, να προχωρήσουν άμεσα σε μια κίνηση που θα τονώσει, έστω και για μικρό διάστημα τα οικονομικά του Μεγάλου Καναλιού. Το μείζον θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει να κάνει την με την απροθυμία των τριών μεγαλομετόχων να ρίξουν ζεστό χρήμα στα ταμεία του Mega. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχει δημιουργήσει την σχετική απροθυμία, συνδέεται και με το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου, για την συγχώνευση των δύο εκδοτικών Συγκροτημάτων. Όπως, έχει αποκαλύψει ήδη η στήλη, ήταν αντίθετος από την πρώτη στιγμή ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ενισχυθεί ο ρόλος του Ψυχάρη, στο Mega. Πέραν αυτού έχουν παγώσει και οι σχέσεις μεταξύ Μπόμπολα και Ψυχάρη. Κατόπιν αυτών η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται να είναι μια επίπονη διαδικασία, ενώ επειδή οι μεγαλομέτοχοι δεν δείχνουν διάθεση να ρίξουν 15 εκ. ευρώ, εσχάτως, έχει αρχίσει να αναζητείται η λύση του τρίτου προσώπου – επενδυτή.

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ, έχει γίνει ήδη μια κρούση και τα μηνύματα είναι θετικά, προς την πλευρά πολύ γνωστού επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας. Το όνομα του συγκεκριμένου είχε ακουστεί κατά το παρελθόν και για τον ΔΟΛ, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι σχετικώς. Το αβαντάζ που διαθέτει ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι διαθέτει πολύ καλές σχέσεις, τόσο με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, όσο και με τον Σταύρο Ψυχάρη. Από τις πρώτες διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει προς την πλευρά του επενδυτή, φαίνεται ότι υπάρχει, ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην φημολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο, τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν τελικά, θα μπει ο νέος επενδυτής στο μεγαλύτερο ελληνικό κανάλι.


http://www.parapolitika.gr/Home.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου