Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συγχαρητήρια από Σταθάκη σε Σαμαρά για την ΑΟΖ

Άρχισε ο… διεμβολισμός της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως οι σοβαροί βουλευτές της Κουμουνδούρου έρχονται πιο κοντά στον Αντώνη Σαμαρά;
Όπως και να το πάρει κανείς, θετικά κρίνεται η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, να συγχαρεί δημοσίως τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του στο θέμα της ΑΟΖ και ειδικά στην πρόθεση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα ευρωπαϊκής Ζώνης.
«Όπως ξέρετε, εγώ αποφεύγω την εύκολη κριτική. Θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί καλή η κίνηση και η επιλογή αυτή. Λέω λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί μια ευφυής κίνηση, διότι απεμπλέκει την αξιοποίηση των πηγών, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, από το εθνικό επίπεδο -και σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής αυτή η κίνηση» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον Real fm.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Έχει διάφορες φοβίες, οι οποίες επίσης είναι δικαιολογημένες, περί ευρωπαϊκών, συμμετοχής στην αξιοποίηση, κ.ο.κ., αλλά στο γεωπολιτικό στοιχείο νομίζω ότι είναι μια ευφυής κίνηση, ακριβώς γιατί επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να το απεμπλέξει από την προφανή σύγκρουση, η οποία θα το συνοδεύσει πολύ γρήγορα και πολύ άμεσα. Και βέβαια βάζει την Ευρώπη εντός ενός πλαισίου αναγκαστικού, το οποίο πρέπει να οριοθετήσει, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη Μεσόγειο, αυτές και άλλες πιθανές πηγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον».
Καλά, ο κ. Σταθάκης θα έχει πρόβλημα. Τη Ρένα Δούρου τη ρώτησε για να κάνει τέτοιες δηλώσεις;

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου