Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αρνούνται να κουρευτούν Έλληνες και ξένοι ολιγάρχες. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις κάτω από τις 100.000!

http://kourdistoportocali.com/Σοκ προκαλεί το άκουσμα της είδησης που θέλει τις κυπριακές τράπεζες κλειστές ως την Πέμπτη, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα ανοίξουν καν μέσα στην βδομάδα! Η αμηχανία (αλλά και οι πιέσεις που δέχεται) της κυπριακής κυβέρνησης ανατανακλάται σ΄αυτή την απόφαση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν τους εταιρικούς λογαριασμούς τους στις κυπριακές τράπεζες αρνούνται να συμμετάσχουν στο κούρεμα και πιέζουν με κάθε τρόπο να εξαιρεθούν. Το ίδιο και οι Ρώσοι αλλά και οι ξένοι ολιγάρχες ανάμεσά τους, Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερινκανοί, Ισραηλινοί, Βρετανοί και φυσικά οι Ρώσοι.
Οι πιέσεις φτάνουν στα όρια του εκβιασμού με αποδέκτη το γραφείο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αλλά και τους προθαλάμους των γραφείων του Αναστασιάδη και του Σαρρρή.
Μάλιστα κάποιοι από τους επιχειρηματίες απειλούν να ανατινάξουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Τα πράγματα στην Κύπρο είναι πολύ ρευστά και είναι πολύ πιθανό η κυπριακή κυβέρνηση να μην μπορέσει τελικά να εισπράξει το ποσό που επιδιώκει από το κούρεμα των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ και να πέσει σαν ακρίδα στις καταθέσεις των ανυπεράσπιστων και "αμώνυμων" πολιτών που είναι κάτω από τις 100.000 για να συγκεντρωθεί το ποσό.
Στην κόψη του ξυραφιού το νησί με τους ολιγάρχες μεγαλοκαταθέτες να πιέζουν παρασκηνιακά να εξαιρεθούν από το κούρεμα!
Στο μεταξύ πριν λίγο το πρακτορείο Reuters επιβεβαιόνοντας το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αναφέρει ότι μεγάλες καταθέσεις -πάνω από 100.000-έκαναν φτερά τις τελευταίες μέρες με διάφορα προσχήματα. Από την αρχή γράφαμε ότι θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες!
Συνεργάτες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" που βρίσκονται στην Κύπρο μας ενημερώνουν ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ στέλνουν τους κορυφαίους ρεπόρτερς και φωτογράφους στο νησί γιατί περιμένουν αιματοκύλισμα. Αιτία η φυγάδευση των μεγαλοκαταθετών που τινάζει στον άερα την απόφαση του Eurogroup  και βάζει στο μάτι του κυκλώνα τους ανυπεράσπιστους καταθέτες με ποσά έως 100.000 ευρώ στα οποία θα ξεσπάσουν τελικά σαν ακρίδες οι Τροικανοί!
Μιλάμε για εθνικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και..

με άλλες μεθόδους, καταθέτες των Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου μπόρεσαν να προχωρήσουν τις προηγούμενες ημέρες σε αναλήψεις καταθέσεων.  Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters τις τελευταίες ημέρες αν και οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές, πολλά κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα. «Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε επιχειρήσεις δόθηκε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις φως για μεταφορές κεφαλαίων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» όπως για αγορά φαρμάκων και καυσίμων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσική Uniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.
«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο.


ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ


H αποκάλυψη του Reuters για φυγή κεφαλαίων μεγαλοκαταθετών τις τελευταίες μέρες που παραμένουν κλειστές οι τράπεζες της Κύπρου θέτει μείζον θέμα για την παραμονη τού Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στη θέση του.
Πως είναι δυνατόν την ώρα που στεγνώνουν τα ATM για τους μικροκαταθέτες να δραπετεύουν- με πάσης φύσεως δικαιολογίες- κεφάλαια άνω των 100.000 τα οποία πρόκειται να κουρευτούν; Και εφ΄όσον έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, ποιός μεγαλοκαταθέτης θα δεχθεί να κουρευτεί όταν γίνονται εξαιρέσεις;
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από την αρχή της ιστορίας έγραφε ότι θα την πληρώσουν οι αδύναμοι μικροκαταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Οι ευθύνες του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκου Δημητριάδη, είναι τεράστιες. Η Κύπρος οδηγείται σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Στο μεταξύ την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής ιστοσελίδας StockWatch, οι λόγοι της παραίτησής του αφορούν στο διορισμό διαχειριστή για την Τρ. Κύπρου, χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του συγκροτήματος, η πώληση των παραρτημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα και η αναγκαστική ανάληψη του χρέους ύψους 9,2 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς ELA (Μηχανισμός Έκτακτης ρευστότητας ) από την τράπεζα Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου