Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ολοήμερα όλα τα Δημοτικά από Σεπτέμβριο

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά τα δημοτικά σχολεία της χώρας (από 4θέσια και πάνω) μετατρέπονται σε ολοήμερα, ενώ
θα αναμορφωθεί και το διδακτικό ωράριο και το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Ήδη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου.
Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των δασκάλων που κατηγόρησαν τον κ. Φίλη ότι αντί να κάνει ενέργειες για να καλύψει τα κενά που γνωρίζει ότι υπάρχουν, εκείνος «κουτσουρεύει» το πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να...

χρειαστεί λιγότερους εκπαιδευτικούς σε κάθε περιοχή, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους. Επίσης υπογραμμίζουν ότι πολλά παιδιά θα αποκλειστούν από το ολοήμερο πρόγραμμα καθώς στην απόφαση προβλέπεται ότι πρέπει και οι δύο γονείς να είναι εργαζόμενοι.
Επίσης κατηγορούν τον κ. Φίλη ότι με αυτή την απόφαση καταργεί τα 1.336 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) αφού με το Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα, καταργείται η πρωινή ζώνη -άλλες 5 ώρες την εβδομάδα- και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8:10 και τελειώνει 13:15.
Από την πλευρά του ο κ. Φίλης τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας.
Το πρόγραμμα στα δημοτικά τη νέα χρονιάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου