Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Την ανησυχία του απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε βουλευτές από το Ιράν

«Ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και η θρησκεία μας, μας καλεί να βοηθάμε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως. Έτσι εξηγείται και η συμπαράσταση των Ελλήνων στους πρόσφυγες», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την συνάντησή του με βουλευτές από το Ιράν.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του απέναντι σε κάθε μορφή φανατισμού, επισήμανε ότι «το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος και οι ενέργειες αυτών των ανθρώπων, έχουν κάνει πολύ κακό και είμαστε επιφυλακτικοί. Φοβόμαστε τον φανατισμό, κάνει κακό όπου κι αν εμφανίζεται».
Μάλιστα, επιφυλακτικός εμφανίστηκε σχετικά με την... ανέγερση τεμένους, αν θα είναι χώρος προσευχής ή διδασκαλίας φονταμενταλισμού.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ιρανών βουλευτών ανέφερε πως στα μουσουλμανικά τεμένη διδάσκεται το κοράνι και η διδασκαλία του Ιησού Χριστού, όπως αναφέρεται σε αυτό.Οι βουλευτές τόνισαν πως το Ιράν και η Ελλάδα έχουν κοινό πολιτισμό και ιστορία, κι οι σχέσεις των δύο χωρών αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά τον διαθρησκειακό διάλογο, σημείωσαν πως οι δύο χώρες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και πως στο Ιρανικό Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι θρησκευτικές μειονότητες και εγκρίνονται πιστώσεις για την ανοικοδόμηση ναών.
Δεν παρέλειψαν σε αυτό το πλαίσιο, να αναφερθούν και στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και στη στήριξη που προσφέρει στους αδύναμους, με συμβολή στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Σε αυτό το σημείο τόνισαν ότι «πρέπει να μεριμνήσουμε, ώστε να εξουδετερωθούν οι επιθέσεις στους θεσμούς».
Οι βουλευτές και μέλη της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων του Ιρανικού Κοινοβουλίου, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο με σκοπό την ενίσχυση του διαθρησκειακού διαλόγου. Τέλος, ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί την Τεχεράνη.
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου