Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο Πολάκης με τακτική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» έπαυσε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με την κραυγαλέα παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού στον διαγωνισμό για τις προλήψεις στις ΜΕΘ

Σοβαρές εξελίξεις έχει το «σίριαλ» του σκανδάλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μετά την άρνηση του προέδρου του Κέντρου, κ. Γιαννόπουλου να παραιτηθεί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ουσιαστικά τον απέλυσε και μάλιστα με ανακοίνωση έκανε γνωστό πως έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του.
Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου.
Πιο συγκεκριμένα:...

Επειδή αρνήθηκε να παραιτηθεί, ανακοίνωσαν ότι τον «παραίτησαν» τον καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ότι αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβάστε παρακάτω την σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται  η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και  η αντικατάσταση του  από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου»  ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
Προηγούμενη ενημέρωση:
Αν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραιτηθούν η κυβέρνηση θα τα παύσει, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έπειτα από την άρνηση του προέδρου Θανάση Γιαννόπουλου να συμμορφωθεί με το αίτημα παραίτησης.
Σε συνεντεύξεις που έδωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς το πρωί της Μ.Πέμπτης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ.
Σημείωσε ότι πληροφορήθηκε από το Facebook σχετικά με το αίτημα του Παύλου Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ξεκαθάρισε ότι το 9μελές ΔΣ του Κέντρου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
Απαντώντας λίγες ώρες αργότερα σε ερώτηση χρήστη για το εάν τα μέλη του ΔΣ έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε: «ΟΧΙ, αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου