Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 500 ΕΥΡΩ

Στις 4 Μαϊου ενδέχεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει την μη κατάργηση του 500ευρου καθώς είναι ίσης αξίας με το 1000μαρκο αλλά και γιατί οι Γερμανοί προτιμούν να συναλλάσσονται με μετρητά παρά να χρησιμοποιούν κάρτες.Αν η ΕΚΤ αποφασίσει να καταργήσει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ θα γίνει μέσω μιας μακράς μεταβατικής περιόδου καθώς τα παλιά... χαρτονομίσματα δεν θα αχρηστευθούν ούτε όσοι έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα θα κληθούν να το ανταλλάξουν. Η ΕΚΤ πάντως συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ παρά τις αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η ύπαρξή του διευκολύνει τις συναλλαγές εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να περιορίσει την εγκληματική δραστηριότητα αλλά αντιθέτως θα παραβιάσει ατομικές ελευθερίες και θα μειώσει το ποσό των μετρητών σε κυκλοφορία. Η Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει το τύπωμα του 500ευρου από το 2018 το οποίο όμως θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στις συναλλαγές.
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου