Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οι Σκοπιανοί μιλούν για ξεπούλημα οικιών στην Θεσσ/νίκη και δημιουργία «Μακεδονικού οικισμού» στην ίδια πόλη!

Πραγματικά σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες ψυχολόγους και αναλυτές αυτή τρομερή οικονομική κρίση που κτύπησε την χώρα μας , έχει αλλάξει ολοκληρωτικά για εμάς τους Έλληνες τον τρόπο ζωής που ζούσαμε. Εμφανίζει όμως και  το πραγματικό «πρόσωπο» φίλων και εχθρών αλλά γειτόνων,  όπως οι Σκοπιανοί, οι οποίοι ερχόντουσαν στην Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί από το 1991 και μετά .Σύμφωνα με τον σκοπιανό τύπο,   ένας Σκοπιανός πολίτης με  βουλγαρικό διαβατήριο, ή με εταιρεία εγγεγραμμένη στην Ελλάδα, ο οποίος  διαθέτει  επαρκή ποσότητα  χρημάτων σε μετρητά,  θα μπορούσε να αγοράσει...
 πραγματικά φθηνά διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και στα περίχωρά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraf.mk.
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα , τα διαμερίσματα στην συμπρωτεύουσα  ή στην χερσόνησο της Χαλκιδικής πωλούνται ακόμη και  για 10.000 ευρώ.
Η Θες/νικη είναι γεμάτη διαφημίσεις με  διαμερίσματα προς πώληση σε  διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την ποιότητα. Στην κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης, η τιμή για ένα τετραγωνικό μέτρο ανέρχεται σε 600 ευρώ, ενώ τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε υπόγεια ή ισόγεια μπορεί να πωλούνται  για 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ως σύγκριση, με τις  τιμές ενός τετραγωνικού μέτρου στην κεντρική περιοχή των Σκοπίων ανέρχεται   σε 1.200 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη,  60 τετραγωνικά  μέτρα διαμερίσματα  πωλούνται  συχνά ακόμη και για  20.000 ευρώ, αλλά χρειάζονται ανακαίνιση. Δεδομένου ότι ο αγοραστής θα πρέπει να προσλάβει Έλληνες εργάτες, θα του κοστίσει επιπλέον 15.000 ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα .
Τα έξοδα που σχετίζονται με την αγορά του διαμερίσματος αφορούν   το 13% της αξίας της ακίνητης περιουσίας που προβλέπεται για την μεταβίβαση στην εφορία. Για τα νεότερα κτίρια, τα πρόσθετα έξοδα, όπως συμβολαιογραφικά πιστοποιητικά, φορολογικά και διοικητικά τέλη, αφορούν το 33% της αξίας του  διαμερίσματος.
Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη, όταν πρόκειται για πολίτες της πΓΔΜ λόγω του ζητήματος του ονόματος μεταξύ των δυο χωρών.
Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς Σκοπιανούς στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα με τη μεσολάβηση σερβικών ή βουλγαρικών  εταιρειών .
Οι πολίτες της πΓΔΜ προσπαθούν  να αποφύγουν  το κέντρο της Θεσσαλονίκης και προτιμούν τα προάστιά της. Έτσι, ο νέος «Μακεδονικός» οικισμός ( όπως τον ονομάζει η σκοπιανή εφημερίδα) , όπου σε κάθε δεύτερη πινακίδα διαβάζει κανείς προς τα Σκόπια, είναι  στην περιοχή της Περαίας,  βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης, δίπλα στο αεροδρόμιο. !!!!
Αυτή η γειτονιά είναι 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ή 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, αναφέρει το σκοπιανό άρθρο.
Όμως, η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει ένα μειονέκτημα, δηλαδή το κόστος των φόρων που είναι πάρα πολύ υψηλό. Οι φόροι ακινήτων έχουν αυξηθεί  μεταξύ 10 και 20 τοις εκατό, και αυτός είναι  ο λόγος για τον οποίο πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να  πουλήσουν τα σπίτια τους .
Οι εκτιμήσεις για το οικονομικό μέλλον στην Ελλάδα κυμαίνονται  από την εξεύρεση  κοινών σημείων με το ΔΝΤ και τους διεθνείς πιστωτές της,  ενώ σε περίπτωση που προβλέψεις μαζί με τις  διαπραγματεύσεις  αποτύχουν , τότε η  χώρα θα πρέπει να δηλώσει επίσημα πτώχευση,καταλήγει το άρθρο .
Μία από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι και οι ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ μαζικές πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς της ίδιας εθνικότητας , ( Σκοπιανοί) οι οποίοι θα θελήσουν να δημιουργήσουν δική τους κοινότητα εντός Ελλάδος.
Πρόκειται για σχέδιο προερχόμενο από ξένα κέντρα εξουσίας αλλά και ενδεχομένως και Σκοπιανούς επιχειρηματίες της διασποράς και είναι λίαν επικίνδυνο για την χώρα .
Οι Σκοπιανοί στην προκειμένη περίπτωση , οι Βούλγαροι, και φυσικά οι Τούρκοι οι οποίοι αγοράζουν σωρηδόν ελληνικές εταιρείες, σπίτια , ξενοδοχεία , μαρίνες  και γενικά ακίνητη  περιουσία , τα οποία θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον την «κερκόπορτα» του τείχους άμυνας της Ελλάδος.
Το ίδιο είχαν πράξει και οι βυζαντινοί στην Κωνσταντινούπολη με Φράγκους και Γενουάτες με τα γνωστά αποτελέσματα στις δύο αλώσεις της πόλης .


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου