Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

“Βραβεία” σε υπόδικους υπαλλήλους του ΕΟΤ - Τους στέλνουν στο εξωτερικό με μισθό πάνω από 10.000 ευρώ

- Τοποθετούνται σε περιζήτητες θέσεις αν και εμπλέκονται σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης
- Αθωώθηκαν απο τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια
- Οι δικογραφίες “αραχνιάζουν” στα συρτάρια της Βουλής

Κι ενώ η τρόικα πιέζει για επίορκους υπαλλήλους που πρέπει να βρεθούν, ώστε να εξυγιανθεί το Δημόσιο, ο ΕΟΤ επιβραβεύει τους δικούς του, παρά το γεγονός οτι εμπλέκονται σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, υπάλληλοι του ΕΟΤ, οι οποίοι αν και είναι κατηγορούμενοι για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατορθώνουν να ανελιχθούν συνεχώς σε καλύτερες θέσεις εργασίας, αφού τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια φρόντισαν να τους αθωώσουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλων που μετατέθηκαν σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους, με μηνιαίο εισόδημα που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Πρόκειται για ποινικά εμπλεκομένους στις υποθέσεις των οικονομικών ατασθαλιών πολλών χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Τουρισμού κατά τα έτη 2007 έως 2009. Συνολικά 6 δικογραφίες σχηματίστηκαν με βάση τα στοιχεία απο τα πορίσματα του ΣΔΟΕ. Μάλιστα, όσα αναφέρονται στις εκθέσεις του Σώματος οδήγησαν τη Δικαιοσύνη να διαβιβάσει τις δικογραφίες στη Βουλή, με το ερώτημα για εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μέχρι σήμερα οι δικογραφίες παραμένουν στα συρτάρια της Βουλής, με αποτέλεσμα τυχόν αδικήματα σε βάρος των διατελεσάντων υπουργών να έχουν πλέον παραγραφεί.

Ωστόσο, οι ποινικές ευθύνες για τα μη πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα για υπαλλήλους και στελέχη του ΕΟΤ, παραμένουν και είναι υπό διερεύνηση.

http://www.newsit.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου