Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν σε Gazprom: «Δεν θα αφήσουμε τους Ελληνες να παγώσουν - Δώστε όσο φυσικό αέριο χρειάζονται»

Πούτιν σε Gazprom: «Δεν θα αφήσουμε τους Ελληνες να παγώσουν - Δώστε όσο φυσικό
Με προσωπική εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν η Gazprom άρχισε από τις 12 Δεκεμβρίου να αυξάνει καθημερινά την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού.
«Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Οτι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε». Αυτά είναι σύμφωνα και με το defencenet.gr τα λόγια του προέδρου Πούτιν με τα οποία δόθηκε η εντολή στη Gazprom να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου.
Χθες, ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρία προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τις 12 Δεκεμβρίου, «πάνω από το καθορισμένο ημερήσιο όριο» και ότι «οι επιπρόσθετες ποσότητες αερίου μπορούν να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το 24ωρο, για όσο διάστημα το χρειαστεί η χώρα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία και ειδικά η Gazprom «πάντοτε είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τους Έλληνες πελάτες της και στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αυξήσει τις χορηγούμενες ποσότητες αερίου πάνω από τα όρια που προβλέπονται στα συμβόλαια, όταν είχαν την σχετική ανάγκη».


Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου