Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

http://www.iskra.gr/
 «ΔΩΡΟ» ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!
ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Μια μεθοδευμένη βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου, σχεδιασμένη εδώ και καιρό, εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τον κωδικό: «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» (ΑΝΕΛ).
Πρωταγωνιστές αυτής της βρώμικης επιχείρησης είναι ισχυρότατοι κύκλοι του οικονομικού κατεστημένου, βασικοί παράγοντες των ΜΜΕ και φυσικά η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Πολιτικοί κύκλοι, που γνωρίζουν αρκετά το παρασκήνιο, τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία που εκδηλώνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ.
Αυτή η κρίση θέλει να καταδείξει ότι στο μεγάλο αστικό πολιτικό και οικονομικό μπλοκ δεν μπορεί να έχει θέση, ρόλο και προοπτική μια αντιμνημονιακή πολιτική έκφραση.
Στόχος της μεθοδευμένης κρίσης στους ΑΝΕΛ είναι να δοθεί μια ανάσα στη συγκυβέρνηση και ειδικότερα στην καταρρέουσα μέσα στην κοινή γνώμη ΝΔ.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι αποσκιρτήσαντες από τους ΑΝΕΛ είναι μάλλον βέβαιο ότι σταδιακά θα προσεγγίσουν τη ΝΔ.
Μέσα στις προτεραιότητες των σχεδιασμών είναι να υπάρξει στο χώρο της Δεξιάς μόνο ένα κόμμα, που θα είναι «συμπαγές» και μνημονιακό, ενώ θα γέρνει και μάλιστα σε άκρως επικίνδυνο βαθμό, όλο και πιο αυταρχικά και ακροδεξιά!
Άλλοι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι αυτοί οι σχεδιασμοί για την αναζωογόνηση της ΝΔ είναι μεν πολύ αμφίβολης αποτελεσματικότητας, τόνιζαν, όμως, ότι το μέλλον των ΑΝΕΛ είναι μάλλον αβέβαιο, για να μην λεχθεί κάτι πολύ χειρότερο.
Πρέπει να σημειωθεί, φυσικά, ότι η μεθόδευση μιας κρίσης στους ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πιάσει τόπο, αν αυτή η πολιτική δύναμη δεν ήταν χτισμένη πάνω σε σαθρά θεμέλια.
Ειδικότερα, ο ακραίος αρχηγισμός των ΑΝΕΛ, η απουσία σαφούς και αποτελεσματικού ιδεολογικοπολιτικού ιστού, οι ανερμάτιστες και ετερόκλητες πολιτικές επιλογές, οι ακροδεξιές αποκλίσεις σε κρίσιμα θέματα, η κενόλογη, σχεδόν σκανδαλοθηρική, αντιμνημονιακή ρητορική, προσέφεραν τους ΑΝΕΛ εύκολη λεία στις διαλυτικές οργανωμένες επιθέσεις από τα έξω και από τα μέσα!
Η κρίση στους ΑΝΕΛ προσφέρεται, μάλλον αδιάψευστα, για ένα γενικότερο συμπέρασμα. Πρέπει να θεωρηθεί, μάλλον αδύνατο, να προκύψει στην πραγματικότητα της Ελλάδας μια συνεπής και αποτελεσματική αντιμνημονιακή δύναμη από αστική, έστω, σκοπιά και με αστικούς όρους.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προκύψει μια αξιόπιστη αντιμνημονιακή συνεργασία της Αριστεράς με δεξιού προσανατολισμού δυνάμεις που διαθέτουν μια αντιμνημονιακή ρητορική, αφού μια τέτοια συνεργασία όχι μόνο θα είναι σαθρή αλλά και δεν μπορεί να διαθέτει κατεύθυνση.
Το αντιμνημόνιο ή θα είναι προοδευτικό και επομένως σε αντίθεση με την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά ή δεν θα μπορέσει να υπάρξει και αν υπάρξει, δεν θα έχει προοπτική.
Είναι ορατό το ενδεχόμενο οι ίδιοι βρώμικοι κύκλοι της αστικής μνημονιακής αντίδρασης, μετά τους ΑΝΕΛ, να επιχειρήσουν, φυσικά με άλλους όρους και μέθοδες, μια ανάλογη επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Αυτές τις στιγμές όλη η Αριστερά και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται μια καλά σχεδιασμένη πολιτική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση με όρους κοινωνίας, κοινωνικών ταξικών αγώνων και κινημάτων.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτη ανάγκη ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης με κοινωνικούς και ταξικούς όρους και μέσα σε αυτό την ανάληψη ουσιαστικών ενωτικών πρωτοβουλιών στο χώρο της Αριστεράς και δημιουργικών προσπαθειών για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Αριστεράς ως τις κατ’ εξοχήν εθνικές δυνάμεις για τη διέξοδο και την προοδευτική ανόρθωση και αναγέννηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας νέας ανατρεπτικής περιφερειακής και ευρωπαϊκής προοπτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου