Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πίσω από το θέατρο των Μανώληδων, ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ


http://olympia.gr/
Τι κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη διαθεσιμότητα – απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων;;;
Τελικά, σήμερα ακόμη και οι πιο δύσπιστοι συνάνθρωποί μου καταλαβαίνουν αυτό που εμείς εδώ και ενάμιση μήνα φωνάζουμε με όλη τη δύναμή μας… Ποιες είναι δηλαδή οι πραγματικές προθέσεις αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης.
Τη Δευτέρα 12.11.2012 ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, το 4093/2012 νομοθετικό έκτρωμα, με το οποίο άνοιξε η κερκόπορτα για χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και όπως μας ενημέρωναν και τα MEGALA μαζικά μέσα παραπληροφόρησης (“ενημέρωσης”) των πολιτών, αυτό έγινεστο όνομα της διάσωσης της εθνικής οικονομίας της χώρας και της παραμονής μας στο ευρώ.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διευκρινιστικές εγκύκλιοι, που παραποιούν και πλήττουν καίρια τη θεσμική λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καταπατούν το Σύνταγμα και τους νόμους.
Και φτάσαμε μέχρι τη Δευτέρα 10.12.2012 το απόγευμα, όπου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης του νεοφιλελεύθερου κ. Α. Σαμαρά, του «σοσιαλιστή» κ. Ε. Βενιζέλου και του «αριστερού» κ. Φ. Κουβέλη, έγιναν αθρόες διαγραφές δημοσίων υπαλλήλων, με τον τρόπο που έγιναν(διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς καμία ενημέρωση). Η ενέργεια αυτή είναι πρόδηλα αντισυνταγματική, παράνομη, κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής, ασφάλειας δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Και ενώ με εγκυκλίους και ανακοινώσεις γνωρίζαμε ότι, η παράνομη αυτή πράξη θα γίνει ΜΟΝΟ για τις υπηρεσίες που δεν έδωσαν στοιχεία στο υπουργείο και ΜΟΝΟ για τις υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό, ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣβέβαια τις τέσσερις κατηγορίες που αναφέρει ο νόμος (Εξαιρούνται:1.οι πολύτεκνες οικογένειες, 2.οι έχοντες σύζυγο ή τέκνο με αναπηρία ανω του 67%, 3.οι μονογονεϊκές οικογένειες, 4.οι έχοντες σύζυγο που είναι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς από το προηγούμενο μέτρο της εφεδρείας), ενημερωθήκαμε ότι ανάμεσα στους φορείς πουέχουν «διαγραφέντες» (διαθεσιμότητα) υπαλλήλους,βρίσκονται τέσσερα (4) πανεπιστήμια και πέντε (5) ΤΕΙ!!!Μεταξύ αυτών των ιδρυμάτων βρέθηκε και το ΤΕΙ Αθήναςόπου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είκοσι δύο(22) συνάδελφοικαι που ανάμεσά τους είναι ακόμη και από την κατηγορία των προαναφερόμεων εξαιρέσεων!!!
Το υπουργείο λοιπόν, μετά από τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των Πρυτάνεων των τεσσάρων πανεπιστημίων και των Προέδρων των ΤΕΙ Αθήνας και Πάτρας, και για να καλύψει την παράνομη και άδικη αυτή πράξη του, δύο μέρες μετά, αργά το βράδυ της Τετάρτης12.12.2012 εκδίδει νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ίσως η δέκατη στη σειρά μαζί με τις διευκρινιστικές εγκυκλίους),σύμφωνα με την οποία στο καθεστώς διαθεσιμότητας εμπίπτουν ΟΛΟΙ οι ΔΕ διοικητικοί υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ειδικοτήτων που αρχικά είχαν επιλεγεί, και που δεν αφήνει πια καμία αμφιβολία, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, για το που οδηγείται η κατάσταση στον δημόσιο τομέα.
Μετά από όσα προηγήθηκαν, γεννώνται ορισμένα ερωτήματα,στα οποία θα προσπαθήσω να απαντήσω, μιας και είμαι ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και γνωρίζω πάρα πολύ καλά την αλληλογραφία μεταξύ των ιδρυμάτων και του υπουργείου, αλλά και ως μία από τους 22 υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του ΤΕΙ Αθήνας, παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες τις ενέργειες που έγιναν τις παραπάνω ημέρες.
Πέρα από τα άλλα, που θέλω να πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις το υγιές πολιτικό κομμάτι της χώρας καθώςκαι οι νομικοί, εγώ θα σταθώ κυρίως στα γεγονότα!!! Αυτά, τα οποία θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους και να μαςΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…
Κύριοι που ψηφίσατε ένα νόμο (4093/2012) και που με τόσες αλλαγές, στο τέλος θα έχουν απομείνει μόνο η ημερομηνία και οι υπογράφες σας….

Είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανάμεσα στους φορείςπου έχουν πλεονάζον προσωπικό;;; Γνωρίζετε πολύ καλάότι είχαν σοβαρότατες ελλείψεις από πριν… Πόσο μάλλοντον τελευταίο χρόνο, μετά την αποχώρηση δεκάδων συναδέλφων και ύστερα από το μέτρο με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς!!!


Είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανάμεσα στους φορείςπου δεν απάντησαν εγκαίρως στα έγγραφά σας;;; Όχι, δεν είναι!!!


Πριν γίνουν οι διαγραφές προηγήθηκε αλληλογραφία ή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία του υπουργείου με τα ιδρύματα για διόρθωση τυχόν λαθών;;; Το υπουργείο μπορεί να σας διαβεβαιώσει, πως όχι δεν υπήρξε!!!


Στο ΤΕΙ Αθήνας, έχετε διαγράψει και υπαλλήλους που θα έπρεπε να εξαιρεθούν (μονογονεϊκές οικογένειες, σύζυγοςή τέκνο με 67%, κλπ);;; Ναι, το κάνατε!!! Με ποιο δικαίωμα αμφισβητείτε τις απαντήσεις του φορέα σας(ΤΕΙ Αθήνας) και διαγράφετε περισσότερους από αυτους που σας υποδυκνείουν χωρίς να το ελέγξετε;;; Με κανένα δικαίωμα, είπαμε «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!!!


Θα γίνουν τελικά μετακινήσεις υπαλλήλων και εάν πρόκειται για μετακινήσεις γιατί δεν γίνονται αυτόματα, δηλαδή από την υπηρεσία με το πλεονάζον προσωπικό προς την υπηρεσία που έχει ανάγκες, αλλά οι υπάλληλοι πρέπει πρώτα να τεθούν σε διαθεσιμότητα;;; Γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι μετακινήσεις…


Οι μετακινήσεις που ευαγγελίζεστε μήπως κρύβουν παγίδες για τους εργαζόμενους;;; Γνωρίζετε πολύ καλά ότιδεν πρόκειται για μετακινήσεις αλλά για νέες προσλήψεις, με άλλο εργασιακό καθεστώς, αφού όσοι τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας παύουν να είναι υπάλληλοι του φορέα τους και είναι πλέον υπάλληλοι του κράτους!!!


Από τους υπαλλήλους που έχετε θέσει σε διαθεσιμότητα πόσοι θα “μετακινηθούν”;;; Γνωρίζετε, επίσης, πολύ καλά ότι θα “μετακινηθούν” πολύ λίγοι, και αυτό, γιατί η τρόϊκα κάθε μήνα θα ζητάει περίπου 2.500 απολυμένους, εσείς τι θα τους παρουσιάζετε 2.500 “μετακινούμενους”;;;


Με τι εργασιακό καθεστώς θα μετακινηθούν αυτοί οι λίγοι υπάλληλοι που νομίζουν ότι θα τη «γλιτώσουν»;;;Γνωρίζετε, επίσης, πολύ καλά ότι πρόκειται για νέα πρόσληψη, χωρίς προϋπηρεσία για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες!!! Δηλαδή μόλις εκλείψουν αυτές οι έκτακτες ανάγκεςοι υπάλληλοι θα απολύονται!!!


Και τέλος, εάν οι υπάλληλοι που τελούν σε διαθεσιμότητα, δεν “μετακινηθούν” εντός του έτους σε νέα υπηρεσία, τι θα γίνεται;;; Και πάλι γνωρίζετε ότι με την πάροδο ενός έτους από την ημερομηνία που ο υπάλληλος βγήκε σε διαθεσιμότητα θα απολύεταιαυτόματα και ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

Αυτά, για να ξέρετε ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι θέλετε να κάνετε με το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις υποτιθέμενες μετακινήσεις, και να μη νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να μας κοροϊδεύετε, καταπατώντας τους νόμους και το σύνταγμα.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η εξυγίανση του ελληνικού δημοσίου και η σωτηρία της χώρας, αλλά Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ…
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ…

Γιώτα Παρασίδου -ΤΕΙ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου