Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ "ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΤΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

syriza
Τις τελευταίες ώρες από το εσωτερικό των "συνιστωσών" παρατηρούνται γκρίνιες και περίεργες διαθέσεις που εκφράζονται υπό μορφή απόλυτα(σε μερικές περιπτώσεις)δικαιολογημένων αντιδράσεων και προς την αστυνομία ως εκπροσώπων του "αστικού κράτους", για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία και σε άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. 
Οι "συνιστώσες" θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους άφησε ακάλυπτους και δεν έχει προς το παρόν(πλην μεμονομένων περιπτώσεων)αντιδράσει οργανωμένα στο "σπάσιμο"- με την τακτική του αιφνιδιασμού- ιδεολογικών πολυχώρων που προσέφεραν σημαντικά στην άκρα αριστερά.
Παράλληλα οι φραστικές γκάφες(για μια ακόμα φορά)στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει σε σκέψεις το κομμάτι των νεοπασόκων που αποτελούν μεγάλη βάση του κόμματος εξουσίας του Τσίπρα που κάνει τουρνέ στην Λατινική Αμερική.
 «Η Βραζιλία θα θέσει στο ΔΝΤ θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και γενναία διαγραφή του, που θα συνοδεύεται απο πολιτικές ανάπτυξης», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» το μέλος της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύει στη Λατινική Αμερική, Κώστας Ήσυχος, μετά τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της χώρας Τίλμα Ρούσεφ στη Μπραζίλια. Ο Κώστας Ήσυχος πρόσθεσε ότι «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον Ελληνικό λαό».
Αυτές οι τριτοκοσμικές απόψεις δεν προσφέρουν σε τίποτα ειδικά από μια χώρα που δεν βοηθάει την Ελλάδα στο παραμικρό, προσθέτουν πολιτικά στελέχη της Αριστεράς.
 Εν τω μεταξύ στο left.gr, διαδικτυακό επικοινωνιακό δόρυ του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχουν αρχίσει τα γλέντια:
"Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν). 8 άτομα από ττην κατάληψη έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια, πλέον των 10 ωρών κρατούνται χωρίς να έχουν επαφή με δικηγόρο.
Η Villa Αμαλίας με δικά της λόγια: http://villa-amalias.blogspot.gr/
7.40 μ.μ: Μόλιε έληξε η συμβολική κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων, από αλληλέγγυους αγωνιστές και αγωνίστριες.
7.00 μ.μ.: Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων τελεί υπό κατάληψη από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης Ιωαννίνων για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της κατάληψης Villa Αμαλίας.
6.10 μ.μ.: Η κοπέλα από την κατάληψη που είχε μείνει στη Βίλλα για να παρίσταται στην έρευνα οδηγήθηκε κι εκείνη στη ΓΑΔΑ. Παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο. Η συγκέντρωση συνεχίζεται, ωστόσο υπάρχει κάλεσμα για συνέλευση στις 8.00 στην ΑΣΟΕΕ. Δράσεις αλληλεγγύης οργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Ακόμα: ο αντιδήμαρχος Α. Βαρελάς είπε ότι ο δήμος Αθηναίων δεν θα έχει ανάμιξη σε τυχόν εκκένωση του κτιρίου καθώς ο δήμος δεν εχει τέτοια δικαιοδοσία.
Και, τέλος, να θυμίσουμε ότι δικαστική απόφαση του 2000 αθώωσε κατηγορούμενους πάλι από τη Βίλλα με το σκεπτικό ότι αποτελούσε προσωρινή τους στέγη και κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προς όφελος του κτιρίου (που αλλιώς θα αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της εγκατάλειψης) και της περιοχής.
Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Η υπεράσπιση της Villa Amalias είναι υπόθεση όλων μας // Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τη Βίλλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!"

 http://makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου