Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χαλάει ο «γάμος» ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ; – Παραίτηση Μπίστη από τη διεύρυνση


Χαλάει ο «γάμος» ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ; - Παραίτηση Μπίστη από τη διεύρυνση
Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, υπέβαλε το απόγευμα ο Νίκος Μπίστης.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, την οποία διένειμε, το Γραφείο Τύπου του κόμματος, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί επειδή απορρίφθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η πρότασή του να συμμετέχει το κόμμα σε μόνιμο Φόρουμ διαλόγου για την συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Είχε προηγηθεί τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με θέμα τη στάση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις διεργασίες που συντελούνται για την συμπόρευση και συνεργασία στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Τη σχετική εισήγηση είχε αναλάβει ο κ. Μπίστης σε συνεργασία με το μέλος της ΕΕ Θόδωρο Μαργαρίτη, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε Φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ κι άλλες δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της Οικολογίας και γενικότερα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και μέλη της ΕΕ εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ την πρόταση υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Η συνεδρίαση της ΕΕ αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο, με αντικείμενο τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και σε σχέση με τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου