Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κιοτής, δειλός και φοβισμένος, ιδιωτεύει διαψεύδοντας τα σενάρια επιστροφής του
Κιοτής, δειλός και φοβισμένος, ιδιωτεύει από το 2009 στη Ραφήνα και το μόνο που κάνει είναι να διαψεύδει τις φήμες περί επιστροφής του.

Καμιά σχέση με τον θείο του και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

'Οταν οι συμπολίτες σου υποφέρουν και εξαθλιώνονται καθημερινά, από μια κυβέρνηση η οποία ως άλλη χούντα επιβάλλει τα χαράτσια (της ΔΕΗ) ένα μετά το άλλο κι εσύ που φέρεις το επώνυμο Καραμανλής ιδιωτεύεις, τότε δεν αποτελείς παρά μόνο δυσφήμιση του ιστορικού επωνύμου.

Διαβάζουμε στο Newpost.gr>

Ο άνθρωπος αποφάσισε να πιάσει την άκρη του. Να ησυχάσει και να ηρεμήσει. Δεν θέλει άλλο, σου λέει, προεδριλίκια και… καρέκλες. Εσείς γιατί τον μπερδεύετε;

Ο Κώστας Καραμανλής το έχει ξεκαθαρίσει (κι εμείς το έχουμε γράψει πολλές φορές), ότι δηλαδή δεν θέλει να εμπλακεί περισσότερο από όσο σήμερα ανακατεύεται με τα δρώμενα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα του. Αράζει… 
 Έλα, όμως, που έρχονται μερικοί και του χαλάνε τη συνταγή; Όταν, λοιπόν, διάβασε και άκουσε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος -προσφάτως διαγραφείς από τη Ν.Δ.- άρχισε τα «εγώ θέλω να γυρίσει ο Καραμανλής», ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε εντολή στη γραμματέα του να του τηλεφωνήσει και να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση στο γραφείο του. Έτσι και έγινε, όπως μου μετέφερε στενός του συνεργάτης. Ο βουλευτής ξεκίνησε, λοιπόν, την περασμένη Πέμπτη και πήγε στην Παναγή Κυριακού για να συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή… Δεν πρόλαβε ο χριστιανός να πει καλημέρα και ο πρώην πρωθυπουργός τον έπιασε από τα... μούτρα. «Νίκο, κόφ’ το. Δεν έχει κανένα νόημα να βγαίνει προς τα έξω η εκδοχή περί επιστροφής μου. Πρώτον, γιατί κάνει ζημιά στην παράταξη και, δεύτερον, γιατί δεν με ενδιαφέρει».
Ο Αχαιός πολιτικός, αφού πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα, ξεπέρασε το σοκ και απάντησε γελώντας: «Πρόεδρε, όταν κάποιος σε βρίζει δεν ζητάει την άδειά σου. Έτσι είναι και όταν κάποιος θέλει να επιστρέψεις. Δεν σε ρωτάει, το εκφράζει. Αυτό έκανα κι εγώ. Γιατί, λοιπόν, προκαλεί ενόχληση κάτι τέτοιο;». Ο Καραμανλής προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιου είδους σενάρια, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πραγματικότητα. «Η παράταξη έχει ηγεσία. Κάθε κίνηση να ξέρεις, Νίκο, βλάπτει, και πολλές φορές τέτοιες κινήσεις μπορεί να αποδειχτούν μοιραίες», είπε ο Καραμανλής στον βουλευτή. Η συζήτηση συνεχίστηκε, αφού προηγουμένως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα κλείνει οριστικά. Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε το δικό του αφήγημα σχετικά με την παραίτησή του από το υπουργείο Εργασίας, αλλά και για τις κινήσεις του. Μάλιστα αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο για τις επαφές που είχε με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Στο σημείο αυτό στάθηκε ο Κώστας Καραμανλής και επισήμανε ότι ούτε την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου επικροτεί, τονίζοντας: «Ο Πάνος με συνάντησε πριν κινηθεί. Και του το είχα επισημάνει. Κάθε διάσπαση δεν βοηθάει… Δεν με άκουσε». Στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Νικολόπουλου, είπε σχετικά και μου τη μετέφερε ένας καλός φίλος: «Μα καλά, τι νομίζει ο κάθε άστεγος πολιτικά, ότι ο Καραμανλής θα μπει στο τριπάκι να του βρει στέγη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και μπορώ να ισχυριστώ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στις επόμενες εκλογές να μην είναι ούτε καν υποψήφιος για βουλευτής! Πρόκειται συνεπώς για καλαμπούρι, το οποίο πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή».

Από τον Φανούριο

Πηγή: εφημερίδα Πρώτο Θέμα
http://newpost.gr/post/176300/karamanlis-den-tha-vro-ego-politiki-stegi-stoys-politika-astegoys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου