Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τα γαλάζια σου πρόβατα…


Σήμερα θα γίνω κακός. Είδα TV κατά λάθος και δαιμονίστηκα. Μπήκε μέσα μου μια παρουσιάστρια. Σφήνωσε κιόλας και δε βγαίνει… άστα. Θα τα ψάλλω στους νεοδημοκράτες, μπας και εξορκίσω το κακό.
Γαλάζιο γίδι ξέρω ότι παρόλο που πονάς, σ αρέσει κατά βάθος. Αφού αυτά ψήφισες. Αποκεφαλισμό και γδάρσιμο. Δεν ψήφισες αυτά, ψήφισες να μείνουμε στην ΕΕ; Αμ δεν βλέπεις τα ψιλά γράμματα στο ψηφοδέλτιο, γι αυτό την πάτησες. Για να σου κάνουν τη χάρη να σε κρατήσουν σκλάβο στην Ευρωζώνη, θα σου στοιχίσει. Να μην σου κάνουν μια οριζόντια περικοπή, να σου κόψουν το λαιμό; Αν σε περιέκοβαν κάθετα, θα σου έκοβαν κανένα αυτί ή καμιά μύτη, τώρα πάει κι ο λαιμός κι ο μισθός.
Σαμαρά δεν ήθελες; Πλήρωνε τώρα. Τι θα πει δεν έχεις λεφτά, ρε νεοδημοκράτη; Να βρεις. Ο Αντώνης είναι ακριβός. Γιατί στοιχίζει τόσο; Γιατί η βλακεία χρεώνεται εξτρά, όπως με το Γιωργάκη. Αλλά μη στενοχωριέσαι, θα διαπραγματευτεί. Χα, χα, χα. Εντάξει, είπα να πω ένα αστείο, να σου φτιάξω το κέφι.
Το πάλεψε πάντως ο Τόνι. Σήκωσε το χέρι στην Αθήνα, για του δώσει η Μέρκελ από το Βερολίνο άδεια να την προσκυνήσει. Τι να κάνει κι αυτός; Τόσο κόπο έκανε να γίνει πρωθυπουργός, τόσους κορόιδεψε. Να τα χαλάσει όλα για μια διαπραγμάτευση;
Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν κάνει και τίποτα καινούριο, το παλιό χαράτσι της ΔΕΗ ξαναβάζει, ρουφάει αίμα από τους ίδιους φτωχούς, ανεβάζει τους φόρους, αυξάνει τις τιμές, διώχνει κόσμο… δουλειά ρουτίνας δηλαδή. Τα συνηθισμένα βασανιστήρια, τίποτε το ιδιαίτερο.  Δεν αντέχεις άλλο; Ούτε εγώ αντέχω την κουταμάρα που σε δέρνει.
Έκαναν οι επιστήμονες, πείραμα σε χιμπατζήδες. Τους κορόιδεψαν μια, δυο, τρείς, τέσσερεις φορές κι αυτό ήταν. Οι χιμπατζήδες έβαλαν μυαλό, δεν τους εμπιστεύτηκαν ξανά. Τώρα θα μου πεις, άλλο χιμπατζής, άλλο γιδοπρόβατα. Λόγω της βρώσης  κουτόχορτου, το γαλάζιο ζωντανό, δεν φημίζεται για τη νοημοσύνη του. Έχει την εξυπνάδα του Άδωνη. Βάλτα τώρα με τη μητέρα Φύση…
Αν κάτι περιγράφει καλύτερα την κυβέρνηση, είναι η περίφημη φωτογραφία με το γλέντι στο χωριό, όταν πίσω τους καίγεται το σύμπαν. Πραγματικά το "κάψανε" στο πανηγύρι. Δεν φταίνε όμως οι χωριανοί, για οποίους λυπάμαι για τις ζημιές που έπαθαν. Θέλω να πω όμως, ότι εδώ ένα ολόκληρο κράτος χορεύει αμέριμνο και η λαίλαπα της χρεοκοπίας καίει τους πολίτες.
Και το «καλύτερο»; Όταν κάποιος τους φωνάζει, ότι μ’ αυτά τα μνημόσυνα που κάνουν, θα έχουν ύφεση, ανεργία κλπ, του λένε ότι δεν τους αφήνει να χαρούν την Ευρωζώνη!
Ξέρεις τι λέει ο αρχηγός σου, ο Αντώνης; «Ότι πει η Τρόικα». Αν διαφωνεί κάπου; Ναι, στο τι ποδιά θα φοράει, όταν σκουπίζει το σαλόνι της Μέρκελ. Θέλει μια μπλε. Εκεί δε σηκώνει κουβέντα. Όλα κι όλα. Εντάξει, να του πει η Αγγέλα τι πολιτική θα κάνει, ποιους θα βάλει υπουργούς, αλλά όχι να του διαλέξει και τη στολή υπηρεσίας…
Πάντως έχεις πολύ πλάκα νεοδημοκράτη. Από τις σβούρες του Σαχλαμάρα έχεις ζαλιστεί και δεν ξέρεις τι να πρωτουπερασπιστείς. Βγαίνουν τα λιβανιστήρια και μας λένε πόσο καλά τα κατάφερε. Πραγματικά τα κατάφερε. Τέτοια καταστροφή ούτε ατομική βόμβα, κι ακόμα δεν άρχισε. 
Τα δάση καμένα, η Υγεία των πολιτών σε κίνδυνο, τα Ταμεία άδεια, τα λαμόγια στους οργανισμούς και τα λεφτά μας άφαντα. Ζήσε τον Εφιάλτη σου στην Ελλάδα.
Άκουσες τα νέα μπλε μέτρα με πράσινους και ροζέ εχινοκόκκους; Όπως τα παλιά. Αν άλλαξε κάτι; Φυσικά και άλλαξε, προβατάκι μου. Οι τιμές ξεπουλήματος. Μιας και μπήκαμε στις εκπτώσεις, είπε το γκουβέρνο να ρίξει τις τιμές στα νησιά, τις ΔΕΚΟ, τις παραλίες, στα ορυκτά, τα κτήρια, να κάνει καμιά προσφορά. Παράδειγμα, όποιος αγοράσει την Ακρόπολη, θα πάρει και τους Αθηναίους τσάμπα. Όποιος πάρει μεγάλο νησί θα πάρει εκτός από τους κατοίκους και κάνα δυο σχολεία με μαθητές και μαθήτριες έξτρα. Τι να κάνει τα παιδιά; Κάτι θα βρει, θυμήσου τον Καρατζαφέρη. Διαστροφές υπάρχουν, ειδικά στους τοκογλύφους.
Να τη γλυτώσεις; Εσύ ειδικά, γαλάζιο ζωντανό, με το μυαλό που δεν κουβαλάς, αποκλείεται να τη γλυτώσεις. Αλλά το σούβλισμα είναι ευχάριστο. Για αυτόν που τρώει το αρνί και το κατσίκι. Οι δανειστές θα ευχαριστηθούν. Κι οι δημοσιογράφοι μαζί τους, όπως και οι δοσίλογοι κηφήνες. Ο λαός; Μην είμαστε πλεονέκτες, δεν μπορούν να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι.
Ξέρεις τι λένε νεοδημοπράτη. Χαλάρωσε και απόλαυσε το. Ο Σαχλαμάρας πάντως με το Χοντρό και το Κουνέλι, το γλεντάνε. Βέβαια μπορείς και να αποφύγεις τα χειρότερα, ΑΝ πάψεις να είσαι γίδι που μπαίνει στο μαντρί και μετά στο σφαγείο, αλλά θα το κάνεις; Μπέε; Μπάα!
Αισθάνομαι καλύτερα τώρα που τα είπαμε. Έφυγε και η δημοσιογράφος, πάει για σύνταξη. Αν προλάβει. Τρέχα, θα στην πάρει η Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου