Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ – Λέει την ηγεσία του «διαβρωμένη»

Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ – Λέει την ηγεσία του «διαβρωμένη»

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του Πίτερ Ντόιλ, ανώτατου οικονομικού στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο παραιτηθείς στην επιστολή του, κάνει λόγο, μάλιστα, για «διαβρωμένη ηγεσία» στο Ταμείο.

Ο Πίτερ Ντόιλ που ήταν σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου, στην επιστολή παραίτησής του, κατηγορεί το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» αναφορικά στην καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η παραίτηση του Ντόιλ έχει ημερομηνία 18 Ιουνίου ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο CNN είναι αυτό που διέρρευσε το περιεχόμενό της. Μάλιστα ο Πίτερ Ντόιλ αναφέρει πως νοιώθει ντροπή που εργάστηκε στον οργανισμό.
Ο ίδιος παραδέχεται πως δούλεψε σκληρά επί 20 χρόνια και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί, τονίζει ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.
Στην επιστολή του ο παραιτηθείς δεν αναφέρεται μόνο στον ίδιο αλλά και στο Ταμείο και την διοίκησή του. Κάνει λόγο μάλιστα για «ανικανότητα», «αποτυχία» και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ, τα τελευταία δέκα χρόνια».
Στην επίθεση που εξαπολύει στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ντόιλ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό Τμήμα του οργανισμού έχει επιφορτιστεί με τα πακέτα που αφορούν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία «αποτυχία πρώτης γραμμής» για το ΔΝΤ που δεν προειδοποίησε έγκαιρα για το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου