Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δυστυχώς, δημιουργούνται σταθερά δύο αντίθετα κοινωνικά στρατόπεδα…


 
Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει αυτή την κρίσιμη στιγμή το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας, τελικά φαίνεται ότι θα το κάνει. Είναι βέβαιο πως οι δύσκολες αποφάσεις που θα πάρει, αν πλήξουν όλες τις κοινωνικές τάξεις, πολύ σύντομα θα φέρουν όλη την κοινωνία απέναντι στο πολιτικό σύστημα και κυρίως τα στηρίγματά του στην κρατικοδίαιτη «πνευματική» ελίτ, στη Δικαιοσύνη, στα σώματα ασφαλείας, στα ΜΜΕ κ.λ.π.  
Προκειμένου λοιπόν να διασωθεί το ίδιο, φαίνεται να επιλέγει να διασώσει και να έχει συμμάχους κάποιες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα κρατικοδίαιτα στηρίγματά του, θυσιάζοντας….. άλλες μεσαίες και κατώτερες κοινωνικές ομάδες που κυρίως εντάσσονται στον ιδιωτικό τομέα.
Με τον τρόπο όμως αυτό, ο οποίος πιστεύουμε θα φανεί πολύ σύντομα και παρά την προπαγάνδα των κοινωνικών αυτοματισμών που θα εκτοξευτεί από τα ΜΜΕ του καθεστώτος, δυστυχώς θα δημιουργηθούν αναγκαστικά δύο κοινωνικά στρατόπεδα και αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο μιας κοινωνικής έκρηξης.
Θα είναι το προστάδιο της κοινωνικής έκρηξης, γιατί αυτή η διάσπαση της κοινωνίας  αυτόματα θα σχηματοποιήσει εκατέρωθεν ορατό κοινωνικό εχθρό, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει διαφανεί ακόμα.. 

ΥΓ. Δείτε απλά σε ποιο κοινωνικό στρατόπεδο εντάσσονται αυτοί που αυτοκτονούν.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου