Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανησυχία των Αμερικανών για το πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις

Ανησυχία των Αμερικανών για το πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις

http://www.iefimerida.gr/

Μπορεί να είναι παλιοί γνώριμοι από τα φοιτητικά χρόνια, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τσαρλς Κόλλινς, ωστόσο ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να εκφράσει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών την αγωνία της Ουάσινγκτον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση που είχαν νωρίς το πρωί, πριν αναχωρήσει ο κ. Κόλλινς για τη Ρώμη, ο αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε κατ' αρχήν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα προσαρμογής και ειδικότερα για το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ, που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την επιτυχία του προγράμματος. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο κ. Κόλλινς τόνισε στον Έλληνα υπουργό ότι «η αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος», συμπληρώνοντας με νόημα «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την απορία γιατί έχει καθυστερήσει το πρόγραμμα, που αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τη δραστική μείωση του Χρέους, ζητώντας επίσης πληροφορίες για το ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν σύντομα, στον απόηχο της επίσκεψης Κλίντον που μετέφερε το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον ειδικά για το τομέα της Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου