Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


WSJ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 13 ΔΙΣ!
...ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ Iskra!
Δυστυχώς το ΑΚΕΛ, πέραν των πολλών άλλων αρνητικών, παγιδευμένο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, διέπραξε και διαπράττει ιστορικά λάθη για την Κύπρο, τα οποία, ίσως, να έχουν μοιραίες επιπτώσεις και για την ίδια την εθνική της υπόσταση.
Το πρώτο ιστορικό λάθος του ΑΚΕΛ υπήρξε η άκριτη και μάλιστα άρον-άρον, ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη, πράγμα που στοίχισε και θα στοιχίσει πανάκριβα στην άλλοτε ανθηρή Κυπριακή οικονομία.
Το δεύτερο μέγα και αλληλένδετο με το πρώτο, ιστορικό λάθος του ΑΚΕΛ υπήρξε η αποδοχή της Τροϊκανής μπότας και της θηλιάς των μνημονίων έναντι της Τροϊκανής χρηματοδότησης.
Είχε το ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας εναλλακτική λύση έναντι της τροϊκανής νεοαποικιοκρατίας, που θα θυμίζει για την Κύπρο ολίγον (;) Αγγλική κατοχή; Ασφαλώς είχε αλλά αυτή η εναλλακτική λύση απαιτούσε από την Κύπρο μεγάλες τομές και ρήξεις που για το σημερινό εγκλωβισμένο ΑΚΕΛ θεωρούνται "άπιαστο όνειρο".
Έτσι όμως, το ΑΚΕΛ ακολουθεί κατά πόδας την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα!
Η Κύπρος άξιζε και αξίζει καλύτερη τύχη!
Όπως και καλύτερη τύχη άξιζε και αξίζει ένα ιστορικό αριστερό κόμμα, το οποίο πολλοί από μας το γνωρίσαμε στις ένδοξες και ηρωικές εποχές του!
                                                                                                                                                                                                                                                      Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" 
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει κείμενο της Wall Street Journal σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη της Κύπρου.                                
         WSJ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ 13 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
 Η Κύπρος θα χρειαστεί βοήθεια ύψους τουλάχιστον 13 δισ. ευρώ –ποσό υψηλότερο των προηγούμενων εκτιμήσεων- στην προσπάθειά της να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα, που έχει πληγεί από την κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει, κλιμάκιο της τρόικας βρέθηκε χθες στην μεγαλόνησο, ενώ σύμφωνα με κύπριο κυβερνητικό αξιωματούχο, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου, που περιλαμβάνουν περίπου 9 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και 4 δισ. ευρώ για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Το ποσό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο των 10-12 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν οι κυπριακές αρχές πριν από δυο εβδομάδες, κατά την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στη χώρα.
«Η προσοχή θα είναι στον τραπεζικό τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. «Βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η περαιτέρω συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποτίμησης των μακροοικονομικών τάσεων, των προοπτικών των δημόσιων οικονομικών και των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοοικονομικού κλάδου».
Οι συναντήσεις με την τρόικα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου