Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΘΥΝΙΑ!

Ενώ εμείς δίνουμε από την τσέπη μας ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να επισκευάσουμε τα τζαμιά τους!
 Όλο χαρά ποζάρει ο ιμάμης εκεί που κάποτε ήταν η Αγία Τράπεζα της ιστορικής εκκλησίας, που μαγάρισαν τα τουρκικά σκυλιά!
Προκλητική χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων να μετατρέψει σε τζαμί τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Με αψίδες που θυμίζουν τους στίχους του Κορανίου και χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες αλλαγές από το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, οι Τούρκοι ανήγγειλαν τη άμεση λειτουργία του τζαμιού για να τιμηθεί το «Κουρμπάν Μπαϊράμι». Εκεί διορίσθηκε ήδη και ο ιμάμης κ. Μαχμούτ Σαχίν 40 ετών, ο οποίος ανέλαβε τα ιερατικά προνόμια πριν από ένα μήνα ολοκληρώνοντας την περίοδο διακονίας του στο τέμενος του Χατζή Οζμπέκ στην Προύσα.
«Για έναν ιμάμη είναι ξεχωριστό συναίσθημα να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο χώρο, σε μια Αγία Σοφία» δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Σαχίν και φωτογραφήθηκε μπροστά στη λαξευτή θέση που λειτουργούσε ο ορθόδοξος αρχιερέας. «Αισθάνομαι υπερήφανος που θα τελέσω εσπερινές προσευχές για το ραμαζάνι (Taraweeh)», δήλωσε και παραδέχθηκε ότι εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα συρρέουν πιστοί ακόμα κι εκτός Νικαίας (σ.σ. στα τουρκικά Ιζνίκ).
Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας αποτελεί ένα από τα παλαιότερα βυζαντινά μνημεία της πόλης, η οποία αλώθηκε από τον Ορχάν Γαζή, το 1331. Ποτέ δεν βεβηλώθηκε από τότε και διατηρήθηκε ως τόπος λατρείας του αληθινού Θεού. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το εσωτερικό το ναού καταστράφηκε το 1922 από πυρκαγιά που έβαλαν Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αλλά δεν επιβεβαιώνεται.
Το θέμα είναι ότι επί 90 έτη ο ναός παρέμεινε κλειστός ως θρησκευτικό μνημείο των Ορθοδόξων Χριστιανών ενώ τώρα η ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων επιβεβαιώνει τη νέο-οθωμανική αντίληψη που διέπει την κυβέρνηση του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Αγία Σοφία της Νικαίας μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος, στα πλαίσια της λογικής των κατακτητών, που αντί να χτίζουν δικούς τους λατρευτικούς χώρους, χρησιμοποιούσαν χριστιανικούς, για να υπάρχει η αίσθηση της βάρβαρης υποδούλωσης στους ατυχείς ραγιάδες.
Το υπουργείο Εξωτερικών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και η Εκκλησία της Ελλάδος μάλλον περί άλλα τυρβάζουν ως τώρα…
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ» ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, που δίνετε εκατομμύρια για επισκευές ισλαμικών τζαμιών!
Καμαρώστε τον ιμάμη να ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ τον πανίερο χώρο της Αγίας Σοφίας, ξεφτιλισμένοι!!!
Κι εσείς εκεί στο Πατριαρχείο μην μιλάτε πολύ, γιατί θα χαλάσουν οι...άριστες σχέσεις σας με τους Τούρκους!
ΝΤΡΟΠΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου