Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Πόλεμος» ΓΑΠ-Ρουμελιώτη για το Μνημόνιο

http://www.antinews.gr/
Σε απίστευτο πόλεμο για το ποιος ευθύνεται για το πρόγραμμα του ΔΝΤ που έφερε την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, εξελίσσεται η κόντρα του Γ. Παπανδρέου με τον πρώην εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν επί 2,5 χρόνια τις τύχες της Ελλάδας δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Τώρα που η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη θα συνεχίσουν να φυγομαχούν και να βάζουν το κεφάλι στην άμμο, επιχειρώντας έτσι να βγάλουν από πάνω τους το άγος της εθνικής καταστροφής. Μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με διαρροές απάντησε με σκληρή γλώσσα στο Π. Ρουμελιώτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος περνά στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν τα Επίκαιρα, ο κ. Ρουμελιώτης ζητά εμμέσως από τον πρώην πρωθυπουργό να πει αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος που εκπονήθηκε για την Ελλάδα. Και αναφέρει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να διευκρινίσει:
 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν. 
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη. 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. «Για όλα αυτά είχε ενημερωθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν και από εμένα», φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην εκπρόσωπος στο ΔΝΤ. 
 Η σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού με έναν παρ’ ολίγον πρωθυπουργό, ευνοούμενο της οικογενειας Παπανδρέου, δείχνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξουν οι ντουλάπες και να βγουν οι σκελετοί. Διότι αν αυτά που υποστηρίζει ο κ. Ρουμελιώτης είναι αληθινά τότε έχουμε να κάνουμε με μείζον θέμα. Αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τον Στρος Καν για το τι έπρεπε να κάνει και τελικά αυτός προτίμησε την οδό που όλοι γνωρίζουμε που μας οδήγησε, τότε το θέμα φτάνει στα όρια της εθνικής προδοσίας. Και αυτό δεν είναι βαριά κουβέντα για τον πρώην πρωθυπουργό. 

Το έχουμε ξαναγράψει από το antinews. Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια και ποιες ήταν οι λάθος κινήσεις του κυβερνήτη και των «μούτσων» είνι η μλονη λύση για να μην υπάρχουν σκιές. Και θα πρέπει και ο κ. Βενιζέλος να αποδεχθεί αυτή την πρόταση και να μην καλύπτει ένα –πιθανό- εθνικό έγκλημα. Αν πάλι, ο κ. Ρουμελιώτης λέει ψέμματα και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να λογοδοτήσει. 
Αλλωστε, πληρώνονταν πολύ καλά προκειμένου να κάνει τη δουλειά του τοποτηρητή στην Ουάσιγκτον και να προστατεύει το εθνικό συμφέρον. Για την ιστορία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Σκάι από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ «αδειάζει» τον κ. Ρουμελιώτη λέγοντας ότι δεν είχε αντίρρηση ποτέ για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έφτιαξε το ΔΝΤ. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ταμείου «ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου