Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τσίπρας προς ευρωπαίους συντρόφους: Φτιάξτε ΣΥΡΙΖΑ παντού

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους ευρωπαίους συντρόφους να φτιάξουν ΣΥΡΙΖΑ παντού
http://www.iefimerida.gr/
Με ένα νέο σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ παντού» ολοκλήρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το «καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο» της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Πορταριά Πηλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους συντρόφους να «φτιάξουν ΣΥΡΙΖΑ παντού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε οι λαοί να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους με αφορμή την έλευση των εκπροσώπων της τρόικα αύριο στην Αθήνα και αναμένεται να επαναλάβει την κριτική του σήμερα κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Οι αποκρατικοποιήσεις, το πακέτο μέτρων περικοπών ύψους 11,5 δις καθώς και η απεργία του Χαλυβουργίου είναι οι στόχοι της κριτικής του κ. Τσίπρα. Ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1,5 δις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως το 2015 και έκανε λόγο για «μια παλιά συμφωνία που εμφανίζεται τώρα ως νέα».
Ο κ. Σταθάκης ζητάει να δημοσιοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας με την ΕΤΕπ και το επιτόκιο δανεισμού και εκφράζει την ανησυχία του ότι μπορεί να συνδεθεί το πρόγραμμα δανεισμού με τις αποκρατικοποιήσεις και να μην επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου